Παπαθεοδώρου για θάνατο Αφγανού: Τι περιμένει η Κυβέρνηση για να δράσει και να κλείσει άμεσα τους άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα;

Δήλωση του Βουλευτή Αχαΐας Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο θάνατος του Αφγανού πρόσφυγα στην Πάτρα από πυροβολισμό, πέρα από τη μεγάλη θλίψη που προκαλεί η απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου, φέρνει με τραγικό τρόπο και πάλι στο προσκήνιο τις ευθύνες της Πολιτείας για την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς. Πρόκειται για το τρίτο θύμα.

Τι περιμένει η Κυβέρνηση για να δράσει και να κλείσει άμεσα τους άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα; Περισσότερα θύματα; Να χαθεί κάθε έλεγχος;

Η ανομία, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς  και η συνεχής διακινδύνευση δεν είναι δυνατόν να παγιωθούν, επειδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει μία πολιτική αδράνειας και ανοχής ακόμα και στην εμφανή εγκληματικότητα που βλάπτει τα συμφέροντα της κοινωνίας και παραβιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών, αλλά και των ίδιων των προσφύγων, ενώ τροφοδοτεί την ξενοφοβία, το ρατσισμό.

Για το πρόβλημα των άτυπων καταυλισμών στην Πάτρα, έχω προτείνει εδώ και καιρό την άμεση εκκένωσή τους και τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε υπάρχουσες δομές φιλοξενίας σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα η Κυβέρνηση κωφεύει και ισχυρίζεται δήθεν ότι έχει σχέδιο (1,2 κλπ), το οποίο πλέον αποδεικνύεται ότι είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να εφαρμόσει.

Την περασμένη Παρασκευή 4/5, στη Βουλή,  πρότεινα στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα να καθιερωθεί νομοθετικά ο γεωγραφικός αποκλεισμός από την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων σε νομούς-πύλες εξόδου όπως η Πάτρα. Αύριο, Τρίτη 8/5, θα επανέλθω στη Βουλή με παρέμβασή μου προς τον Υπουργό κ. Βίτσα για να δεσμευθεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης των καταυλισμών. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει τραγικά στο προσφυγικό. Είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα άμεσα πριν να είναι πολύ αργά, για την προστασία των κατοίκων του νότιου τομέα, αλλά και των ίδιων των προσφύγων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης