Πάτρα: Μετά τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες, η βροχή- Πλημμύρισε η Ακτή Δυμαίων- Η κακοκαιρία ήρθε και φέρνει σημαντικά ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες- ΒΙΝΤΕΟ

Το πρόωρο καλοκαίρι πήγε για λίγες ώρες διακοπές και άφησε πίσω του τη βροχή. Η κακοκαιρία μας θυμίζει ότι είναι ακόμη Μάης και φέρνει μαζί της τα πρώτα προβλήματα.

 Η πρώτη πλημμύρα παρουσοάστηκε στην Ακτή Δυμαίων  με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διέλευση των αυτοκινήτων τα οποία κινούνται σημειωτόν. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο ύψος της ΔΕΥΑΠ, ενώσ το ρεύμα προς Πύργο έχουν πλημμυρίσει  οι αγωγοί κοντά στη συμβολή με την Ελεύθερίου Βενιζέλου. Μάλιστα στην έξοδο προς Πύργο η κυκλοφορία γίνεται απο μία λωρίδα. 

Στο κέντρο της Πάτρας επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο την ώρα της βροχής.

 

Σφοδρή βροχόπτωση στη δυτική Αχαΐα - Βγήκε η θάλασσα στη ... στεριά στα Νιφορέικα - Πλημμύρισαν τα Λουσικά! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Oι ατμοσφαιρικές συνθήκες για τις επόμενες ημέρες, θα ευνοήσουν τον άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές. Στα ηπειρωτικά τμήματα τα φαινόμενα θα λαμβάνουν χώρα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα θα εντοπίζονται τις βραδινές και νυκτερινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων θα πνέουν πρόσκαιρα θυελλώδεις άνεμοι.

Τα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σημαντικά κυρίως στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα, όπως εμφανίζεται και στον πίνακα χαρτών (βλ. Πίνακα 1), όπου το συνολικό ύψος βροχής έως την Τετάρτη 09/05 το μεσημέρι εκτιμάται να φτάσει τα 100 mm (100 λίτρα νερού σε ένα τετραγωνικό μέτρο) στα κεντρικά και βόρεια.

Για τη Δευτέρα 07/05 θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις θερμές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής)

 Εκτιμώμενα ύψη βροχής (σε ένα τρίωρο) για τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 07/05/2018, (κάτω) περιοχές όπου εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων και πρόσκαιρα θυελλωδών ανέμων (κόκκινες κλειστές καμπύλες) κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της Δευτέρας 07/05/2018.

Πηγή: meteo.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ