Μεγάλη η ανταπόκριση των Πατρινών στις εκδηλώσεις του Δήμου για την Πρωτομαγιά - ΦΩΤΟ

συναυλία χθες το βράδυ της πρωτομαγιάς του συνθέτη Χρήστου Λεοντή, με ερμηνευτές του Μίλτο Πασχαλίδη και Ιωάννα Φότη

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το διήμερο 30 Απριλίου – 1η Μάϊου,  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς και την υποδοχή του Μάη.

Πολίτες κάθε ηλικίας «ανηφόρησαν» στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των χορευτικών συλλόγων της περιοχής , με περισσότερους από 700 χορευτές και χορεύτριες να συμμετέχουν στην γιορτή, στο πλαίσιο του ανταμώματος που διοργανώνει κάθε χρόνο το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου.

Την παραμονή της πρωτομαγιάς, ανάμεσα σε χιλιάδες λουλούδια, η βραδιά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ στην ομόνοια κυριάρχησαν οι ήχοι της λαϊκής μουσικής , με την ορχήστρα του Χορευτικού να προσφέρει μια ξεχωριστή νότα ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Το διήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε με την συναυλία το βράδυ της πρωτομαγιάς, στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων του συνθέτη Χρήστου Λεοντή, με ερμηνευτές του Μίλτο Πασχαλίδη και Ιωάννα Φότη, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες .

Η συναυλία περιελάμβανε την παρουσίαση των έργων του συνθέτη , «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» ( Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση) σε στίχους Κώστα  Βίρβου και κείμενα Νικηφόρου Βρεττάκου, «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ», του Γιάννη Ρίτσου, τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» του Κώστα Βάρναλη καθώς επίσης και τραγούδια  του Μίκη Θεοδωράκη από τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» και τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.

dsc_2323.jpg

dsc_2240.jpg

dsc_2231.jpg

dsc_2236.jpg

img_20180501_1738.jpg

Διαβάστε επίσης