Ράνια Θρασκιά: Μιλάει πρώτη φορά μετά το διαζύγιο

Αυτή είναι η νέα ζωής της

Ένας έρωτας που έγινε γάμος, άνθισε, ήρθαν μέσα σε αυτόν δύο υπέροχα παιδιά και κατεληξε στο διαζύγιο. Η Ράνια Θρασκιά και ο Ανδρέας Φωτόπουλος κρατούν επίσημα στα χέρια τους το διαζύγιο και δεν συζητούν για επανασύνδεση. Μόνο εργάζονται και οι δύο τους για να προσφέρουν την πιο όμορφη και ισορροπημένη ζωή στα δύο τους αγόρια.

Η Ράνια Θρασκιά μίλησε στο Real Life για τους δύο γιους της και το νέο της επαγγελματικό βήμα, της νέα της ζωή: «Ετοιμάζω ένα κέντρο προσωπικής και οικογενειακής εξέλιξης. Έτσι αποφασίσαμε να το λέμε. Με εξαιρετικούς συνεργάτες. Είμαστε δύο ψυχολόγοι, μία παιδοψυχίατρος, που μας τιμά με τη συνεργασία της, και εγώ».

Εργαζόμενη μητέρα, που μεγαλώνει δύο παιδιά, υποχρεωμένη να μένει για πολλές ώρες μακριά τους: «Προς το παρόν, δεν έχει αρχίσει αυτή η δυσκολία σε σχέση με τις πολλές ώρες μακριά από το σπίτι και τα παιδιά. Και ήδη έχει υπάρξει μια αρκετά μεγάλη περίοδος που εγώ προετοιμάζω αυτόν τον χώρο και τη νέα μου δουλειά, άρα πρετοιμάζονται και τα παιδιά γι’ αυτή την αλλαγή που θα υπάρξει στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Είναι έξι και οκτώ χρονών και βοηθάει πολύ το γεγονός ότι είχα την πολυτέλεια να τα προετοιμάσω γι’ αυτό. Ότι δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη. Κι εκείνα μοιράζονται τη δική μου χαρά και τη δική μου αγωνία και θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν να μη γίνει καταχρηστικά στον δικό τους χρόνο και τον χρόνο που ήξεραν μέχρι τώρα ότι είναι αφιερωμένος σε εκείνα».

Δεν παραλείπει να υπογραμμίσει μέσα από τα λόγια της την παρουσία του πρώην συζύγου της στο μεγάλωμα των παιδιών τους: «Τα παιδιά παίρνουν μεγάλη χαρά όταν βρίσκονται και με άλλους ανθρώπους που τα αγαπούν, είναι όμως πολύ δύσκολο κάποιος τρίτος άνθρωπος να υποκαταστήσει τους γονείς στην ευθύνη της διαπαιδαγώγησής τους. Γι’ αυτό τον ρόλο, τα παιδιά χρειάζονται τη μαμά και φυσικά τον μπαμπά».

Η ζωή της μετά το διαζύγιο
«Η ζωή μου αυτή την περίοδο έχει χαρούμενα χρώματα. Οι ζωές όλων μας έχουν διάφορες αποχρώσεις αλλά τώρα η δική μου είναι φωτεινή, κυρίως γιατί φωτίζεται από τον ρόλο μου ως μητέρας και γιατί τα νέα ξεκινήματα πάντα μου δίνουν πολύ μεγάλη αισιοδοξία και χαρά. Και παράλληλα και πανικό! Υπάρχει κι αυτός, συνήθως τις ώρες που κοιμούνται τα παιδιά και έχω ψυχικό χρόνο για μένα. Τότε ονειρεύομαι και σχεδιάζω τη ζωή μου».

Πόσο ανοιχτή είναι σε κάτι καινούργιο στην προσωπική της ζωή, μετά την αλλαγή σελίδας;
«Στην παρούσα φάση, η προτεραιότητά μου – εκτός από την ισορροπία των παιδιών μου, που είναι η μόνιμα απόλυτη προτεραιότητά μου – είναι το νέο μου επαγγελματικό ξεκίνημα, για το οποίο είμαι ενθουσιασμένη.