Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του Ναυπάκτιου Θάνου Ακρίβου - "Έψαχνε για βοήθεια και κανείς δεν του την έδωσε…"

ΜΗΤΕΡΑ: «Δεν θα φύγω από το Άργος αν δεν τον βρω…»

Τα πάνω - κάτω φέρνει η βαθιά έρευνα του «Τούνελ» στην υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού ταξιδιώτη και φυσιολάτρη στο Άργος, που εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα…
 

Την επόμενη μέρα αφότου βρέθηκαν τα ρούχα του αγνοούμενου Θάνου Ακρίβου, κάμερα τυροκομείου κατέγραψε έναν νέο να περνάει μπροστά από τις εγκαταστάσεις.

Η είδηση αυτή αναπτέρωσε τις ελπίδες της οικογένειας,  που συνεχίζει με όσα μέσα διαθέτει τις έρευνες στη διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε ο 32χρονος, στα ορεινά μονοπάτια και βοσκοτόπια…

Η έκκληση της μητέρας του συγκλονίζει… «Σχίζει» τα βουνά, φωνάζει τον Θάνο της  και παρακαλεί τους κατοίκους να τη βοηθήσουν για να τον βρει…

Έψαχνε για βοήθεια και κανείς δεν του την έδωσε…

Κυριευμένη από αγωνία για την τύχη του παιδιού της  η Ασπασία Παπαπαναγιώτου, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ», από τον τόπο των ερευνών.  Ανέφερε πως τελευταία φορά μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο το βράδυ της Τετάρτης 11 Απρίλιου, αλλά  το κινητό του έμεινε από μπαταρία και δεν πρόλαβε να της πει που ακριβώς βρίσκεται. Κατάλαβε όμως ότι ήταν σε σύγχυση και ανησύχησε.

mana-akrivoy_0.jpg

Οι γονείς του την επόμενη μέρα πήγαν στο σπίτι του στην Αθήνα, αλλά  δεν τον βρήκαν και δήλωσαν την εξαφάνιση του στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Δυστυχώς δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τις Αρχές ώστε να γίνει γνωστό το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Από τις αποδείξεις που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, όταν αυτό εντοπίστηκε δύο μέρες μετά εγκαταλειμμένο στο Πανόραμα Άργους,  κατάλαβαν ότι ο Θάνος είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη. Στην επιστροφή πήρε λάθος δρόμο και το αυτοκίνητο του έμεινε από μπαταρία.

«Μόλις μας ειδοποίησαν πως βρέθηκε το αμάξι του με τα προσωπικά του  πράγματα, ανησυχήσαμε και ήρθαμε στο Πανόραμα. Πήγαμε στην Ασφάλεια και διαπιστώσαμε πως το όχημα είχε μεταφερθεί εκεί. Θα έπρεπε να το αφήσουν στο σημείο γιατί μπορεί ο Θάνος να απομακρύνθηκε για λίγο και όταν γύρισε και δεν το βρήκε,  να έφυγε. Βρισκόταν για δύο εικοσιτετράωρα στο σημείο κι ενώ ζήτησε βοήθεια δεν του δόθηκε»,  ανέφερε η μητέρα του.

aytokinito-akrivos_0.jpg

Είπε πως την Παρασκευή 13 Απριλίου τον είδαν στην περιοχή να κινείται πεζός. Οι έρευνες όμως ξεκίνησαν την Κυριακή όταν έφτασε στον τόπο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Ο Θάνος είχε ήδη φτάσει στην κορυφή του βουνού.

«Εκεί βρέθηκαν τα ρούχα του. Ξέρουμε ότι του αρέσει να ακολουθεί ορειβατικά μονοπάτια και πήγαμε με φίλους να ψάξουμε  αλλά χωρίς αποτέλεσμα», είπε και ένας κόμπος στεναχώριας στάθηκε στο λαιμό της.

[akrivos]

«Δεν θα φύγω από το Άργος αν δεν τον βρω…»

Η μητέρα του Θάνου έδειξε στην κάμερα της εκπομπής την απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο του γιου της μέχρι την κορυφή του βουνού που εντοπίστηκαν τα ρούχα του από εργαζόμενους σε συνεργείο δεντροφύτευσης και αναγνωρίστηκαν από την ίδια. Πάνω τους είχαν αγκάθια από τη διαδρομή που είχε ακολουθήσει ο νέος.

Μαζί με τον ρεπόρτερ του «Τούνελ» έφτασαν στον τόπο που απέχει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το δρόμο. Κάποιος που θα επιχειρούσε να διασχίσει την απόσταση αυτή πεζός από μονοπάτια, θα χρειαζόταν περίπου δυόμιση ώρες.

Στις έρευνες στο βουνό που ακολούθησαν, συμμετείχαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ πέταξαν δύο ελικόπτερα ένα ιδιωτικό και ένα της Αστυνομίας. Τις έρευνες από την πλευρά των Αρχών συνεχίζει πλέον μόνο η Αστυνομία, αλλά όχι εντατικά.

Εθελοντές που επικοινώνησαν με το «Τούνελ», προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια.

Ο κτηνοτρόφος και κυνηγός Δημήτρης  Ταραντίλης που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή,  κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή. «Δεν γινόταν να μην βοηθήσω αυτή τη μάνα που μέσα στη νύχτα φώναζε το παιδί της με το όνομα του για να την ακούσει… Θα ήμουν αναίσθητος»,  τόνισε συγκινημένος.

[ktinotrofos]

Όπως είπε μαζί με άλλους κυνηγούς βρέθηκαν στο βουνό το πρωί της Κυριακής που ξεκίνησε η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του Θάνου.

Με τον πατέρα του έψαξαν σε όλα τα πηγάδια και δύσβατα σημεία που γνώριζε σε μια μεγάλη ακτίνα, αλλά δεν βρήκαν κάποιο ίχνος του.

Πιστεύει πως ο Θάνος ανέβηκε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο από τον χωματόδρομο και πως είχε μαζί του κι άλλα ρούχα εκτός από αυτά που βρέθηκαν.

«Το μόνο που ελπίζουμε είναι να κατέβηκε από το βουνό. Εδώ πάνω δεν θα μπορούσε να επιζήσει. Είναι πολύ δύσκολο»,  είπε στο «Τούνελ» η μητέρα του αγνοούμενου νέου με τρεμάμενη φωνή.

Οι ελπίδες της οικογένειας αναπτερώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν από ένα Ρουμάνο πως συνάντησε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου, ένα νέο στον αγροτικό  δρόμο που συνδέει τα Σταθέϊκα με το Σχοινοχώρι και του ζήτησε τσιγάρο. Ο νέος ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του Θάνου. Στον δρόμο αυτόν καταλήγει και το μονοπάτι  του φυσικού αερίου, από το βουνό όπου το ίδιο πρωί εντοπίστηκαν τα ρούχα του. Στη συνέχεια σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο νέος κατευθύνθηκε προς το ποτάμι.

Δύο μέρες μετά μια νέα πληροφορία έδωσε κι άλλες ελπίδες στους συγγενείς. Κάμερα ασφαλείας τυροκομείου της περιοχής κατέγραψε ένα στιγμιότυπο με έναν νέο να περνάει μπροστά από τις εγκαταστάσεις.

Η μητέρα του αγνοούμενου που είδε το υλικό, θεωρεί πως ο περαστικός μοιάζει στον Θάνο.

Η έκκληση της συγκλονίζει.

«Μέσα από την ψυχή μου ζητάω να με βοηθήσουν να βρω το παιδί μου. Αν κάποιος δει κάτι να μη φοβηθεί να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Δεν είναι το παιδί μου επιθετικό. Είναι ωραίος άνθρωπος. Θέλω να τους πω αν τον βρουν κάπου, να τον βοηθήσουν. Εγώ μέχρι τελευταία στιγμή θα φανώ δυνατή….», κατέληξε κλαίγοντας.

Πηγή: anikolouli.gr

Διαβάστε επίσης