Πάτρα: "Όχι" της Κτηματικής για μείωση των τελών των καταστημάτων της παραλιακής λόγω των μεδουσών, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Όχι από την Κτηματική Υπηρεσία στην υλοποίηση της  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών που πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα, άκουσαν οι καταστηματάρχες της παραλιακής. 

Μετά την περισυνή πτώση του τζίρου τους κατά 40% -  50%, οι επαγγελματίες είχαν ζητήσει από τη δημοτική Αρχή να ρίξει την τιμή ανά τετραγωνικό. Το δημοτικό συμβούλιοο πήρε τη σχετική απόφαση και όλοι περίμεναν ότι φέτος θα πληρώσουν 5 ευρώ το τετραγωνικό από 22 που ήταν πέρυσι. Η Κτηματική όμως ισχυρίζεται ότι με βάση το νόμο δεν μπορεί να ορίσει την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κάτω από  20 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέες αναταράξεις καθώς όπως λένε  οι επιχειρηματίες, σημαίνει καταστροφή καθώς σε περίπτωση  που παραμείνει ως έχει η κατάσταση πολλά από τα παραθαλάσσια καταστήματα δεν θ’ ανοίξουν και άλλα θα λειτουργήσουν με περιορισμένο προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται για τα περίπου 5.000 άτομα που εργάζονται σε αυτά.