Γαλλικές φρεγάτες: Τρικυμία στην κυβέρνηση - Αντιδράσεις πολλών μποφόρ από την αντιπολίτευση - ΒΙΝΤΕΟ

Τρικυμία στην κυβέρνηση έφεραν οι γαλλικές φρεγάτες ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης οι αντιδράσεις ήταν...πολλών μποφόρ.

Αρχικά οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ήταν ένα ξεκάθαρο "άδειασμα" στον Φώτη Κουβέλη. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέλαβε χρέη "πυροσβέστη". Στο μεταξύ λάδι στη φωτιά έριξαν νεότερες πληροφορίες για το deal με τις γαλλικές φρεγάτες σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα έστειλε αίτημα στο Παρίσι από την περασμένη Πέμπτη. Deal για το οποίο η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας δηλώνει...άγνοια!

Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι "θυελλώδεις". Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςέκανε λόγο για φιάσκο της κυβέρνησης. Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στον Real Fm δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "φαντάζομαι θα κρατούν την κοιλιά τους οι Τούρκοι από τα γέλια" ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι"η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας".

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες- Τι συζήτησαν Τσίπρας - Μακρόν

"Υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα επί υπουργίας Μεϊμαράκη. Αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν", ανέφερε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με τα δημοσιεύματα όπου αναφέρονταν στην ένταξη γαλλικών φρεγατών στο δυναμικό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

"Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν- Τσίπρα, εξετάστηκε η πιθανότητα ποσών από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες, τα 8 δις. για τη διαφορά των ομολόγων που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, που αφορά την επιστροφή από την Γαλλία προς την Ελλάδα ενός ποσού, να χρησιμοποιηθεί προκειμένου προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία για τις φρεγάτες. Σ' αυτήν τη συνομιλία ο Πρόεδρος Μακρόν φάνηκε θετικός και μάλιστα, φάνηκε θετικός απέναντι στον Πρωθυπουργό, γενικότερα για τη δυνατότητα ενίσχυσης της πατρίδας μας και των συνεργιών που μπορούν να υπάρξουν για την αμυντική μας βιομηχανία", ανέφερε ο κ. Καμμένος.

"Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από το επίπεδο του Πρωθυπουργού με τον Μακρόν, και εμείς παράλληλα από τα επιτελεία θα ετοιμάσουμε αυτό το υλικό που μπορεί να χρειαστεί", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Καμμένος και συμπλήρωσε:

"Όταν και εάν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τους νόμους και τους κανονισμούς της Βούλης".

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1: