Βιβλιο-προτάσεις: Δύο ψυχολογικά θρίλερ για...γερά νεύρα

Αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα

«Το δέμα» και το «Θα σε βρω» μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Διόπτρα και απευθύνονται σε αναγνώστες που αγαπούν τα καλά ψυχολογικά θρίλερ.

«Το δέμα» του Sebastian Fitzek, σε μετάφραση Δέσποινας Κανελλοπούλου, βρίσκεται 29 εβδομάδες στην κορυφή της λίστας των best sellers στη Γερμανία, ενώ έχει κερδίσει και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016.

Υπόθεση: 
Η ψυχίατρος Έμα Στάιν πέφτει θύμα βιασμού. Από τότε νιώθει ασφαλής μόνο στο σπίτι της. Μέχρι τη στιγμή που ο ταχυδρόμος την παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της. Ένα μοναδικά εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που εξετάζει τα όρια του ανθρώπινου μυαλού.

Σχετικά με τον συγγραφέα Sebastian Fitzek:
Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο. 
www.facebook.de/sebastianfitzek.de 
www.sebastianfitzek.de 
[email protected]

Το «Θα σε βρω» της Teresa Driscoll, σε μετάφραση Αναστάσιου Λουδάρου, θα σας κρατήσει σε μεγάλη αγωνία.

Υπόθεση:
Η Έλλα ακούει τυχαία δύο νεαρούς να φλερτάρουν με δύο κορίτσια στο τρένο και αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχουν βγει από τη φυλακή. Αισθάνεται ότι ο κίνδυνος καραδοκεί για τα κορίτσια και ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να παρέμβει, μα κάτι τη σταματάει. Την επόμενη μέρα, μαθαίνει ότι το ένα από τα δύο –η όμορφη Άννα Μπάλαρντ– έχει εξαφανιστεί.
Έναν χρόνο αργότερα, η Άννα εξακολουθεί να αγνοείται. Η Έλλα βασανίζεται από ενοχές που έμεινε άπρακτη, όμως δεν είναι η μόνη που δεν έχει ξεχάσει. Κάποιος στέλνει απειλητικά γράμματα? γράμματα που την κάνουν να φοβάται για τη ζωή της.
Τότε, μια επετειακή τηλεοπτική εκπομπή για την Άννα αποκαλύπτει ότι ίσως οι δικοί της άνθρωποι έχουν κάτι να κρύψουν. Η καλύτερη φίλη της, η Σάρα, δεν έχει πει όλη την αλήθεια για όσα έγιναν τη βραδιά της εξαφάνισης και οι γονείς της έχουν τα δικά τους μυστικά.
Κάποιος ξέρει πού βρίσκεται η Άννα και δεν το λέει.
Και αυτός ο κάποιος παρακολουθεί την Έλλα…

Σχετικά με τη συγγραφέα Teresa Driscoll
Τα μυθιστορήματα της Teresa Driscoll κυκλοφορούν ήδη σε έξι γλώσσες. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της στη δημοσιογραφία, εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση, ενώ επί δεκαπέντε χρόνια παρουσίαζε την ειδησεογραφική εκπομπή Spotlight. Ασχολούμενη με το αστυνομικό ρεπορτάζ, έχει επηρεαστεί βαθιά από τον αντίκτυπο των εγκλημάτων στους συγγενείς των θυμάτων κι αυτές ακριβώς τις επιπτώσεις εξετάζει τώρα στα σκοτεινά μυθιστορήματά της. Κατοικεί στο Ντέβον με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους και γράφει τακτικά για τη «ζωή της ως συγγραφέας» στην ιστοσελίδα της www.teresadriscoll.com.