Άγριες συμπλοκές οπαδών της Λίβερπουλ και της Ρόμα - Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 53χρονος - ΒΙΝΤΕΟ

Δύο συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 53χρονος άνδρας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση έξω από το Άνφιλντ πριν τον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο άνδρες, 25 και 26 ετών, από τη Ρώμη, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως μεταδίδει το BBC.

Το θύμα, που πιστεύεται πως είναι οπαδός της Λίβερπουλ, τραυματίστηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ εξέφρασε «σοκ και αποτροπιασμό» και ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στον άνδρα «πλήρη υποστήριξη». Η επίθεση έγινε έξω από παμπ στη Walton Breck Road νωρίς χθες βράδυ.

«Μάρτυρες ανέφεραν πως το θύμα χτυπήθηκε με μία ζώνη και έπεσε στο έδαφος. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη και έχει ειδοποιηθεί η οικογένειά του» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα. Περίπου 80 οπαδοί της Ρόμα πιστεύεται πως ακολούθησαν εναλλακτική διαδρομή για να φτάσουν στην περιοχή όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της Λίβερπουλ.

Ένας οπαδός βρισκόταν ακίνητος πεσμένος στον δρόμο, ενώ το BBC έδειξε εικόνες από έναν άλλο οπαδό, ο οποίος κρατούσε σφυρί.

Έγιναν επτά συλλήψεις, ανδρών μεταξύ 20 και 43 ετών, για αδικήματα που αφορούν επίθεση, κατοχή απειλητικών όπλων και πρόκληση ζημιών.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Sunday Times», η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική και οι οπαδοί της Ρόμα κυνηγήθηκαν πριν φτάσει η αστυνομία.

Η έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, αφορά και τη χρήση φωτοβολίδων έξω από το Άνφιλντ πριν τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης