Ο κ. Πατούχας και η “επαναστατική” αλήθεια

του κωστα σπαρτινου βουλευτη αχαίας

Ο κ. Πατούχας έκανε τον κόπο να σχολιάσει πρόσφατη συνέντευξή μου στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και ιδιαίτερα απάντησή μου σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Έγραψε ο κ. Πατούχας ότι εγώ είπα “ότι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όλοι όσοι κινητοποιούνται εναντίον των πλειστηριασμών”.

Εγώ είχα πει: “Ούτε μπορεί να συγχέουμε την πρώτη κατοικία π.χ. με ένα μικρό αγροτεμάχιο οφειλέτη που έχει πάρει επιχειρηματικό δάνειο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι κινητοποιήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις δεν δείχνουν παρά - στην καλλίτερη περίπτωση - το πολιτικό αδιέξοδο και την ιδεολογική σύγχυση αυτών που τις οργανώνουν.”

Νομίζω πως κάθε καλόπιστος αναγνώστης καταλαβαίνει την ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο αποσπάσματα. Κάτι που δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Πατούχας. Γιατί φαίνεται να πιστεύει ότι προκειμένου η αλήθεια να γίνει “επαναστατική” πρέπει να στηριχθεί σε ισχυρή δόση διαστρέβλωσης.

Αυτά τα ολίγα. Γιατί περισσότερος διάλογος με τον κ. Πατούχα δεν μπορεί να γίνει με αυτές τις προϋποθέσεις, ιδιαίτερα για ένα θέμα που είναι πράγματι πολύ σοβαρό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ