Τουλάχιστον 18 νεκροί από εμπρησμό σε καραόκε μπαρ στην Κίνα

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε καραόκι μπαρ σε πόλη της νότιας Κίνας, η οποία κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οφειλόταν σε εσκεμμένη ενέργεια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και γνωστοποίησε η αστυνομία μέσω Weibo.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε τριώροφο κτίριο στην Τσινγκγιάν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την αστυνομία της πόλης.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση, ανέφερε η αστυνομία της Τσινγκγιάν στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, το κινεζικό Twitter.

Οι φονικές πυρκαγιές είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι κανόνες πυρασφάλειας παραβιάζονται από πολλούς.

Τον Μάιο του 2015, 38 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο σε οίκο ευγηρίας στην Πινγκντινγκσάν, στην επαρχία Χενάν. Η τραγωδία οδήγησε, τον Δεκέμβριο του 2017, στην καταδίκη 21 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και δημοσίων λειτουργών, σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Τον Νοέμβριο του 2017, άλλη μια πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τους τραυματισμούς άλλων οκτώ σε μια πανσιόν στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, όπου διέμεναν κυρίως εσωτερικοί μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης