Πάτρα: 8χρονη στο Καραμανδάνειο από τσίμπημα φιδιού

εισήχθη εσπευσμένα από την καλαμάτα

Φίδι, πιθανότητα οχιά όπως εκτιμούν και οι γιατροί, τσίμπησε 8χρονο κοριτσάκι στο γήπεδο Κυπαρισσίας. Το κοριτσάκι στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς που είδαν και αντιμετώπισαν το τραύμα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το φίδι δεν έβγαλε δηλητήριο.

Το συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το κοριτσάκι ήταν στο γήπεδο συμμετέχοντας στα προγράμματα αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας και συγκεκριμένα στο στίβο. Μαζί με τη γυμνάστρια του Δήμου και άλλα παιδάκια έκαναν ασκήσεις στη δυτική πλευρά το γηπέδου. Το κοριτσάκι δεν αντιλήφθηκε κάτι. Μόνο σε κάποια στιγμή είδε να τρέχει αίμα στο πόδι του και θεώρησε ότι είναι από κάποιο αγκάθι, επειδή ο τόπος είναι γεμάτος χορτάρια, ενώ στην άκρη του γηπέδου υπάρχει ολόκληρο «βατώνας»…

Αφού τελείωσε τη γυμναστική του, επέστρεψε στο σπίτι και αργότερα οι γονείς του είδαν κοκκινίλα στο πόδι του και πρήξιμο. Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι είπε στους γονείς του ότι τα άλλα παιδάκια είπαν την ώρα της γυμναστικής ότι είδαν φίδι στο γήπεδο, εκεί που αθλούνταν και τρόμαξαν, αλλά το ίδιο δεν το είδε. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι πιθανότατα πρόκειται για δάγκωμα φιδιού και έσπευσαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Εκεί χορηγήθηκε στο κοριτσάκι κορτιζόνη και αντιβίωση και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Στο νοσοκομείο έμεινε την Παρασκευή και πήρε εξιτήριο το Σάββατο, με τους γιατρούς να ισχυρίζονται ότι 99% πρόκειται για δάγκωμα από οχιά, αλλά ευτυχώς δεν έδωσε δηλητήριο, καθώς το δάγκωμα που είχε στο πόδι το κάνει μόνο η οχιά. Οι γονείς του κοριτσιού, όπως είναι φυσιολογικό, είναι αναστατωμένοι, επειδή καθημερινά στο γήπεδο αθλούνται ίσως και περισσότερα από 300 άτομα και πολλά μικρά παιδιά στο στίβο. Ο χώρος είναι γεμάτος χορτάρια, βάτα κ.τ.λ. που «τραβάνε» τα φίδια.
Για να μη συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό, που μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις και επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή των παιδιών και όλων των αθλητών στο γήπεδο, άμεσα θα πρέπει ο χώρος να καθαριστεί και, επιπλέον, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες να «κυκλοφορούν» φίδια στο γήπεδο της Κυπαρισσίας.

Δεν είναι δυνατόν σε χώρο άθλησης, όπως το γήπεδο, να… «βολτάρουν» φίδια. Είναι άκρως επικίνδυνη η κατάσταση και πρέπει ο Δήμος Τριφυλίας και ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού να λάβουν άμεσα τα μέτρα τους και να καθαρίσουν το χώρο.

Πηγή: tharrosnews.gr

Διαβάστε επίσης