Φώτης Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει ότι οι Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες

ξεκαθάρισε πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων δεν σχετίζεται με εκείνη των οκτώ Τούρκων

"Βήμα καλής θέλησης" χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Βρε καλώς τους", με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, το πρώτο σκέλος της συνέντευξης του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το βήμα αυτό αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο ο Ερντογάν, μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε ο αν. υπουργός Άμυνας, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν αφαιρεθεί ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι υπάρχουν σκληροί όροι αλλά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, το παλεύει και διεκδικεί καθαρή έξοδο.

Διαβάστε επίσης