Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία: Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων - Ποιοι βραβεύτηκαν από την Πελοπόννησο

ο πατρινός από το 7ο λύκειο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018) στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.  

Φέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2016-2017 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας. 

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία. 


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή βράβευση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους για την ανάγκη να επιστρέψει η κοινωνία και η οικονομία μας στις δημιουργικές αξίες της ζωής, που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες. Αξίες που πασχίζουμε να κρατούμε ζωντανές και να χαρακτηρίζουν και το δικό μας Οργανισμό και τους ανθρώπους της Eurobank, όπως της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και επιβράβευσης, της εργατικότητας και του ήθους, της δημιουργικότητας και των ευκαιριών σε όλους, της ομαδικότητας, και της αλληλεγγύης». Υπογράμμισε επίσης ότι «κορωνίδα και βασική εθνική μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η Παιδεία, ώστε να μη σπαταλάμε το ανθρώπινο κεφάλαιο, τη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας μας. Προσωπικά πιστεύω στο θεσμό της αριστείας, ως βασική κοινωνική αξία, ως κρίσιμο κινητήριο μοχλό άμιλλας και δημιουργίας στην επιχειρηματικότητα, την επιστήμη, την ακαδημαϊκή ζωή, τις τέχνες, την επαγγελματική πορεία και τον αθλητισμό. Η επένδυση στην Παιδεία προϋποθέτει πολιτική που να υπηρετεί ένα όραμα: Κανένα ταλέντο, καμία αξία να μη χάνεται». 

Οι βραβευθέντες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου είναι:

Στο νομό ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, διακρίθηκε η Ελευθερία Νικολίτσα από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.407 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 15 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 9 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, η Παναγιώτα Παπαδημητρίου, πρώτη μεταξύ συνολικά 9 αριστούχων από τα 18 σχολεία του νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.600 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΑΧΑΪΑΣ,  μεταξύ 27 μαθητών που βραβεύτηκαν από 57 σχολεία του νομού, αριστούχος αναδείχθηκε ο Θαλής Ασημακόπουλος από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.606 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ, από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, πρώτος των πρώτων του νομού, ο Δημήτριος Βόσσος, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.485 στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ διακρίθηκαν 13 μαθητές από τα 32 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διακρίθηκε ο Νικόλαος – Ρωμανός Ζερβός από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Κορίνθου «Homo Educandus – Αγωγή», ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.506 στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά βραβεύθηκαν 14 μαθητές από τα 29 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ, μεταξύ 8 μαθητών που βραβεύτηκαν σε σύνολο 19 σχολείων του νομού, αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων ο Χρήστος Μουτής από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, ο οποίος, με αριθμό μορίων 19.401, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, διακρίθηκε ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.329 στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 31 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 15 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.