Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Το ξύρισμα της Κυριακής – ενθυμήματα από την Άρτα»

Το βιβλίο του Λευτέρη Τσιρώνη «Το ξύρισμα της Κυριακής – ενθυμήματα από την Άρτα» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη18Απριλίου 2018, ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας (Ρ. Φεραίου 7, Πάτρα). Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Το Δόντι», ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Άρτα των δεκαετιών του 1950 και του 1960.Οι ιστορίες της συλλογής, όλες τους βγαλμένες μέσα από βιώματα κι ακούσματα του συγγραφέα, δεν εξωραΐζουν το παρελθόν, ούτε το συγκρίνουν με τη σημερινή εποχή. Είναι απλώς μερικές ολοζώντανες φωτογραφίες, κρυμμένες ως τώρα στα σεντούκια της μνήμης που θέλησαν να βγουν στο φως.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Μανόλης Μαγκλάρας, φιλόλογος, συγγραφέας,επ. πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
Άρης Μηλιώνης, συγγραφέας, συνταξιούχος καθηγητής ΤΕΙ, ραδιοφωνικός παραγωγός
Λεμονιά Μπαστιάνου, φιλόλογος, συγγραφέας, εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ΠόλυΚρούσκα, ηθοποιός. Τηνεκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οιΚωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου, πιάνο και Μαριάννα Μεσσαλά, σοπράνο. Θα συντονίσει η Αθανασία Σταμοπούλου, δημοσιογράφος.

 

Ο Λευτέρης Τσιρώνης γεννήθηκε το 1957 στην Άρτα. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1989 μέχρι σήμερα είναι ΠροϊστάμενοςτουΕμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Πατρών, μετά από νόμιμοδιαγωνισμό και από το 2004 είναι ταυτόχρονα και ΠροϊστάμενοςτουΚτηματολογικούΓραφείου Πατρών.