Κι όμως η Barbie έχει επώνυμο

Και το Twitter ξαφνιάστηκε στο άκουσμά του

Κάποιοι celebrities δεν χρειάζονται επώνυμο για να αναγνωριστούν.

Madonna, Cher και πολλοί άλλοι. Τις ξέρουμε με το μικρό τους όνομα.

Μία από αυτές ήταν και η.. Barbie!

Η αγαπημένη κούκλα των παιδικών μας χρόνων, η ξανθιά καλλίγραμμη (συνήθως) Barbie πιστεύαμε ότι έτσι λέγεται!

Όχι, το all time classic παιχνίδι δεν λέγεται Barbie Doll!

Από ότι φαίνεται, όπως κάθε κορίτσι, η Barbie έχει ονοματεπώνυμο. Μάλιστα, η ιστορία της είναι συναρπαστική.

Η Barbie δημιουργήθηκε το 1959 από την επιχειρηματία Ruth Handler, όταν βρήκε τυχαία μια κούκλα σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία. 

Η επιχειρηματίας έδωσε στην κούκλα το όνομα Barbara Millicent Roberts, από το όνομα της κόρης της Barbara, ενώ το «Barbie» είναι η συντομογραφία.

Όπως είναι φυσικό, όταν ανακοινώθηκε το ονοματεπώνυμο από την εταιρία, τα σχόλια στο Τwitter πήραν φωτιά! Κανείς δεν περίμενε ή γνώριζε ότι δεν λέγεται Barbie Doll!

Όσον αφορά στην ιστορία, οι πρώτες κούκλες ήταν κομψές, σοφιστικέ, με μαλλιά κομμωτηρίου και επίσημα ρούχα. Ωστόσο, σύντομα κατάλαβαν στην εταιρία Mattel ότι αυτές δεν αναφέρονταν στα νεαρά κορίτσια και έτσι η κούκλα μεταμορφώθηκε πολλές φορές, με διαφορετικά μαλλιά και ντυσίματα.

Αν και έχει κατακριθεί πολλές φορές για το μη ρεαλιστικό σχήμα σώματος, το 1960 θεωρήθηκε πρωτοποριακό παιχνίδι, σε σχέση με τα άλλα σεξιστικά παιχνίδια που απευθύνονταν στα κορίτσια. 

Η Barbie έκανε πολλά επαγγέλματα μέσα στις δεκαετίες περνώντας το μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

Η Barbie παραμένει icon ακόμη και σήμερα, τόσο στιλιστικά όσο και κοινωνικά.

Αντικατοπτρίζει μια γυναίκα ανεξάρτητη, που εργάζεται αλλά δεν παραμελεί τον εαυτό της και είναι πάντα in fashion. Έχει σπίτι, αυτοκίνητο αλλά και το αγόρι της, τον Ken!

bovary.gr