Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως «εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της» εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική.

Σε δήλωσή του στο aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο μου για τη διακυβέρνηση της χώρας» προσθέτοντας πως σε όλη την Ευρώπη πλέον οι δήμοι αποκτούν άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες. 

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα και όπως τονίζει, είναι προτεραιότητά του να ενισχύσει τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Μάλιστα δεσμεύεται, όπως δηλώνει, πως αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνουν μετά τις εθνικές εκλογές, θα αλλάξει το νόμο.

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της. 

Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση. Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές, ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ