«Καραούλι» στο Φλόκα για τα σκουπίδια της Αιγιάλειας – Ανοιχτός ο ΧΥΤΑ για τη δυτική Αχαΐα - Αναβρασμός για το τί γίνεται με τον επιμερισμό

βάσει της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης

Κανονικά θα λειτουργήσει από σήμερα το πρωί ο XYTA, σύμφωνα με τον πρόεδρο της β διαχειριστικής ενότητας (φοδσα δυτικης αχαιας) Σπύρο Τραχάνη. 
Ο ΧΥΤΑ Φλόκα, βάσει νόμου, θα δέχεται κανονικά τα απορρίμματα της ενότητας (δυτικη αχαια, πατρα, Καλάβρυτα, ερυμανθος), όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.
Ερωτηθεις σχετικα με τις αντιδρασεις κατοικων του φλοκα κ τις απειλες για αποκλεισμο, μετα την ενεργεια της Παρασκευής, ο κ Τραχανης είπε:
«Το πρόβλημα ήταν τα σκουπίδια του Αιγίου. Απο τη στιγμή, που ανοίγουν κ οι άλλοι Χυτα, εμείς δεν αναμένεται να δεχθούμε άλλα σκουπίδια το προσεχές χρονικό διάστημα».
Και προσθέτει: «Σε περίπτωση αντίδρασης των κατοίκων, θα δούμε πώς θα το διαχειριστούμε». 
Από νωρίς το πρωί, περίπου 20 κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στην πύλη του ΧΥΤΑ, αποφασισμένοι να σταματήσουν απορριμματοφόρο από το Αίγιο. Σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, που μίλησαν το πρωί με το dytikanea.gr, θα επιτρέπουν να περνούν απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Αχαΐας. «Θα σκληρύνουμε τη στάση μας, ανάλογα με τις εξελίξεις», σημειώνουν, αναφερόμενοι στη μεταφορά των απορριμμάτων από το Αίγιο. Ενώ επικρατεί αναβρασμός, σχετικά με το αν οι άλλοι τέσσερις ΧΥΤΑ, στους οποίους αναφέρεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, δέχονται απορρίμματα της Αιγιάλειας.
 

Διαβάστε επίσης