Αίγιο: Σήμερα γιορτάζει η πολιούχος Ζωοδόχος Πηγή - Απών από τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Αιγιαλείας

το προγραμμα των εκδηλώσεων

Με θρησκευτική λαμπρότητα, γιορτάζει σήμερα την πολιούχο της, Ζωοδόχο Πηγή το Αίγιο, με χιλιάδες προσκυνητές από κάθε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού να συρρέουν από χθες στο Ιερό Προσκήνυμα του Αιγίου.

Χθες βράδυ, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία, με κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο.

Σήμερα το πρωί στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου και Μυκόνου Δωρόθεος Β', ο ιεράρχης Πατρών Χρυσόστομος (ο οποίος θα μιλήσει από του άμβωνος) και Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Η λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας θα αρχίσει στις 10.45 , για να καταλήξει στην πλατεία Αγίας Λαύρας, συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων και πολλών Φιλαρμονικών, από Αίγιο, Ακράτα, Αιγείρα, Μεσολόγγι, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Δήμαρχος μαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της Πολιτείας και το παρασκήνιο που παίχτηκε στο θέμα των απορριμμάτων, δεν θα παραστεί σε καμία εκδήλωση, αντίθετα με τη δημοτική αρχή που θα' ναι παρούσα.

Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, η εικόνα της Παναγίας Τρυπητής θα παραμείνει στο κέντρο του ναού, και ακολούθως, θα επανατοποθετηθεί στον θρόνο της.

Διαβάστε επίσης