Στον ΧΥΤΑ Φλόκα μέρος των απορριμμάτων της Αιγιάλειας με εντολή Εισαγγελέα - Τί λέει η δυτική Αχαΐα - Αύριο στο γραφείο του Σκουρλέτη ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΊΓΟ ΈΦΤΑΣΕ Η ΕΝΤΟΛΉ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Στον ΧΥΤΑ Φλόκα της δυτικής Αχαΐας, θα μεταφερθούν μέρος των απορριμμάτων της Αιγιάλειας (500 τόνοι μέσα σε διάστημα ενός χρόνου) κατόπιν εντολής του Εισσαγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σήμερα, όπως λέει στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, έλαβε το σχετικό έγγραφο του Εισαγγελέα, κατόπιν της εντολή του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα η εισαγγελάς του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με καταγωγή από την πόλη του Αιγίου διέταξε τις κατά τόπους δικαστικές υπηρεσίες να δώσουν εντολή για φιλοξενία 12.000 τόνων σκουπιδιών.

Η εντολή αφορά δυτική Αχαΐα,  Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αίγιο.

"Εμείς από τη στιγμή που έχουμε εισαγγελική εντολή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρά να δεχθούμε τα απορρίμματα", συνέχισε ο κ. Τραχάνης, συμπληρώνοντας ότι πλέον είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στην άμεση σύνταξη και υπογραφή της προγραματικής σύμβασης για μέρος των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στον ΧΥΤΑ Φλόκα μέσα σε διάστημα ενός έτους. Σύντομα θα συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ του φορέα, ενώ μετά τη διαταγή του εισαγγελέα, σύντομα αναμένονται απορριμματοφόρα στον ΧΥΤΑ Φλόκα. 

Οι εξελίξεις, προκαλούν έντονη κοινωνική ανησυχία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και φορείς αναμένεται να αντιδράσουν. Μην ξεχνάμε, ότι, όπως έγραψε χθες το tempo24.gr, έβαλαν "φρένο" στη χθεσινή απόπειρα δύο φορτηγών από την Αιγιάλεια να επαποθέσει απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Μάλιστα, ο πρόεδος της ΤΚ. Φλόκα, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, ζήτησε από τους οδηγούς των οχημάτων, σχετικά έγγραφα, τα οποία δεν είχαν. Οι οδηγοί, κατόπιν της σφοδρής αντίδρασης της περιοχής, επέστρεψαν στη βάση τους, ενώ μετά τις νέες εξελίξεις, αναμένεται να επιστρέψουν. 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική αρχή στηρίχτηκε στο ότι ο ήμος Αιγιάλειας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στο ότι απειλείται η δημόσια υγεία.

Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου άρνηση, προβλέπεται άσκηση ποινικών διώξεων κατά των υπευθύνων και εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Κάτι το οποίο γνωρίζουν στη δυτική Αχαΐα. "Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Αύριο κιόλας στη 1 το μεσημέρι έχουμε ραντεβού με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη στο γραφείο του", τονίζει ο κ. Τραχάνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εκδώσει απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών σε 5 όμορους ΧΥΤΑ, ωστόσο δεν έχει υπογραφει καμία προγραμματική σύμβαση, όπως ο νόμος προβλέπει. Προφανώς και θα επισπευσθούν πλέον οι διαδικασίες για τις συμβάσεις μετά την εισαγγελική εντολή του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα όπλα στου Φλόκα- Έκαναν εμφάνιση εν κρυπτώ δύο φορτηγά με σκουπίδια από την Αιγιάλεια- Οι κάτοικοι έσπευσαν αμέσως να τα αποκλείσουν- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ