Νοσοκομείο Ρίου: Σήμερα τα εγκαίνια του διαγνωστικού μηχανήματος για τον καρκίνο

Αποτελεί δωρεά της Ελένης Ζαφειροπούλου - Διγενοπούλου

Το PET/CT είναι ένα πανάκριβο απεικονιστικό μηχάνημα  για τη διάγνωση του καρκίνου.

Η δωρεά έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ιατρική κοινότητα και ως γνωστόν αυτό το μηχάνημα δεν υπήρχε σε κανένα νοσοκομείο της Πάτρας. Πατρινοί και Αχαιοί που έπρεπε να υποβληθούν στη σχετική εξέταση έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να απευθυνθούν στον "Ευαγγελισμό" και σε άλλα  νοσοκομεία (και ιδιωτικά).

Τι είναι η εξέταση PET/CT

Οι κυριότερες εφαρμογές της PET αφορούν στην ογκολογία, τη νευρολογία και σε μικρότερο βαθμό την καρδιολογία. h PET/CT συμβάλλει με μεγάλη ακρίβεια στη διάγνωση, σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση των ασθενών με καρκίνο. Είναι σημαντική η συνεισφορά της στη διαχείριση των ασθενών με νεοπλασίες και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Τελευταία, τα δεδομένα της PET/CT χρησιμοποιούνται από το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας για τον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας, ώστε ο ασθενής να έχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη ανεπιθύμητη ακτινική επιβάρυνση των υγιών ιστών.

Ποια είναι η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου που κάνει δωρεές στην πόλη

Πλησιάζει η ώρα της λειτουργίας του PET/CT, για τη διάγνωση καρκίνου, στο ΠΓΝΠ - Προετοιμάζεται ο χώρος εγκατάστασής του

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΠ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ανακοινώνει ότι στις 11 Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια  του PET/CT, μηχανήματος  του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, στη μονάδα Τομογραφίας Ποζιτροναϊκής Εκπομπής.

Το μηχάνημα αποτελεί ευγενική δωρεά της κ. Ελένης Διγενοπούλου προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και η χρήση του παραχωρείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο ΠΓΝΠ.

 

Διαβάστε επίσης