Επιθετική απάντηση Τούρκου Υπουργού στον «άμυαλο» Καμμένο

Αντιδρά η Άγκυρα στις δηλώσεις του

Επιθετική ήταν η απάντηση του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις δηλώσεις Καμμένου τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Ομέρ Τσελίκ σημείωσε: «Όταν κοιτάξαμε τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού, είδαμε ότι ήταν άμυαλος».

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του πρακτορείου Sputnik και την Haberler, ο τούρκος υπουργός στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον γάλλο υπουργό Άμυνας Ζαν Υβ Λαντριάν επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως ζήτησε από τους ευρωπαίους αξιωματούχους να κάνουν παρατηρήσεις στον έλληνα υπουργό.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους και δήλωσε ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να θεωρεί υπεύθυνη την Τουρκία για όσα συνέβησαν εκεί. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προειδοποιηθούν οι Έλληνες για τις δηλώσεις τους».

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, στέλνοντας παράλληλα ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω», τόνισε, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, ανέφερε: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα - ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό».

Διαβάστε επίσης