Πάτρα: Παραμένουν με υπογραφή Πελετίδη οι 16 εργαζόμενοι στα Δημοτικά Κοιμητήρια

τον Μάΐο η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Μετά την προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για την παραμονή των 16 εργαζόμενων μας μέχρι 9/5/2018 στα κοιμητήρια όπου στην ημερομηνία αυτή εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία έχουν προσφύγει, ο Δήμαρχος Πατρέων υπέγραψε τη σχετική απόφαση παραμονής στην εργασία τους, μέχρι την ημερομηνία που εξέδωσε το δικαστήριο.

Η Δημοτική Αρχή με καταθέσεις εγγράφων και κατάθεση Δημάρχου στην εκδίκαση της υπόθεσης υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων μας, δουλειά που πρέπει να προσφέρεται σε μόνιμες θέσεις εργασίας γιατί καλύπτουν πάγιες & διαρκείς ανάγκες.

Υπενθυμίζουμε ότι για τις μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες (καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμός – κοιμητήρια) που πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου είχε εξαιρέσει μόνιμες προσλήψεις στα κοιμητήρια αιτιολογώντας ότι δεν είναι ανταποδοτικές παρά του ότι οι δημότες πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι να προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8 μηνών οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης που είναι «μπες ψυχή, βγες ψυχή» για τους εργαζόμενους και δημιουργία τεράστιων κενών στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα κοιμητήρια είναι σε έκρυθμη κατάσταση με κίνδυνο να μη γίνονται τελετές μετά τις 9/5/2018 αν δεν υπάρχουν στην υπόψη Υπηρεσία εργαζόμενοι.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου διότι καλύπτουν μόνιμες  ανάγκες και θέσεις εργασίας, έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ και οι μόνιμες σχέσεις εργασίας είναι αυτές που εγγυώνται τη μόνιμη δουλειά και την απρόσκοπτη  λειτουργία των υπηρεσιών μας. 

 

Διαβάστε επίσης