Στέλνει 7.000 μόνιμους και στρατεύσιμους σε Έβρο και νησιά ο Καμμένος

ενισχυση των συνόρων

Ο υπουργός Άμυνας ανήγγειλε την προώθηση 7.000 μονίμων και στρατευσίμων στα νησιά και στον Έβρο εντός των επομένων ημερών
Την ενίσχυση σε μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ,ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με 7.000 μόνιμους και στρατεύσιμους στρατιωτικούς σε Έβρο και ελληνικά νησιά.

Στην ομιλία που απηύθυνε από την Ικαρία, όπου παρακολούθησε Άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής του Αγίου Κηρύκου. αναφέρθηκε ακόμη για εκπαίδευση των εθνοφυλάκων, που "προσφέρουν αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει" σε σχολεία και την ενίσχυσή τους με γυναίκες εθνοφύλακες, παρουσιάζοντας σήμερα την πρώτη εξ αυτών.

Αναφερόμενος στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν "γονάτισαν", όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά ίσα-ίσα στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση, προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε, επιπλέον, ότι η Ελλαδα μετατρέπεται σε μία χώρα που «θα εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε».
 

Διαβάστε επίσης