Πέτρος Γαϊτάνος : Ο Αμβρόσιος είναι ένας άνθρωπος δυναμικός- Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, μην ξεγελιόμαστε

Ο γνωστός τραγουδιστής Πέτρος Γαιτάνος που το ευρύ κοινό γνώρισε και αγάπησε στις αρχές του ’90 μέσα από τραγούδια όπως το «Λάθος εποχή» του Σταμάτη Σπανουδάκη, μίλησε στην παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή της στο epsilontv και είπε πολλά. Κατ’ αρχάς ο 50χρονος σήμερα Πέτρος Γαιτάνος που ασχολείται με το τραγούδι και την Βυζαντινή μουσική από το 1986 (είχε δάσκαλο τον σπουδαίο πρωτοψάλτη Μανόλη Χατζημάρκο) και έχει ψάλλει μοναδικά τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ρωτήθηκε από την Κατερίνα Καινούργιου γιατί δεν θέλησε μέχρι σήμερα να κάνει οικογένεια.

«Δεν θα ήθελα την ώρα που πάω να ξαπλώσω και θέλω να διαβάσω μία ώρα κάθε βράδυ Ιωάννη Χρυσόστομο, εκείνη την ώρα να κλάψει το παιδί και μου το χαλάσει», είπε ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος πάντως είπε πως αγαπάει τα παιδιά ενώ έχει και τέσσερα ανίψια.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πέτρος Γαϊτάνος και όταν ρωτήθηκε για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιο αλλά και για την Πάολα. «Μου αρέσει πολύ η φωνή της Πάολα. Θα ήθελα να την καλέσω σε μια εκκλησιαστική γιορτή γιατί έχει πολύ ωραία φωνή και έχει γυρίσματα που ελίσσονται γύρω από τη διάθεση της παράδοσης και θα μπορούσε να πει εκκλησιαστικούς ύμνους», ανέφερε ο Πέτρος Γαιτάνος στην Κατερίνα Καινούργιου (η συνέντευξη δόθηκε στην Μονή Πεντέλης).

Όσο για τον κ.κ. Αμβρόσιο και τις εμπρηστικές δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων, ο Πέτρος Γαιτάνος απήντησε επισημαίνοντας τα θετικά και τα αρνητικά της στάσης του κ.κ. Αμβροσίου, υπογραμμίζοντας πως προσωπικά δεν του άρεσαν καθόλου οι συγεκριμένες δηλώσεις να λέγονται από έναν ιεράρχη.

«Ο Αμβρόσιος είναι ένας άνθρωπος δυναμικός, ένας άνθρωπος που φαίνεται να έχει μια προσωπικότητα ισχυρή και πολύ σίγουρη, έχει σχήμα… Το αρνητικό του κομμάτι είναι ότι εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου αυτές οι δηλώσεις, ο τρόπος που τις εξέφρασε ήταν τελείως λάθος. Μπορεί κάποια πράγματα από αυτά που είπε να έχουν μία βάση, αισθάνθηκε όμως πολύ άσχημα που μίλησε έτσι. Ήταν εριστικές οι δηλώσεις αυτές. Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, μην ξεγελιόμαστε», τόνισε ο Πέτρος Γαιτάνος προσθέτοντας πως κάποια στιγμή είχε περάσει από το μυαλό του να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια αλλά ως καλλιτέχνης που γυρίζει όλο τον κόσμο και είναι διαρκώς στα στούντιο και δουλεύει πάρα πολύ, όλο αυτό που έχει μέσα πάρα πολύ «εγώ» ίσως θα χαλούσε μια οικογένεια.

«Μου αρέσει η οικογένεια, αλλά από την άλλη, μου αρέσει και που είμαι μόνος μου», ανέφερε τέλος.

Διαβάστε επίσης