Σε απόγνωση οι γονείς του Πειραματικού - Σήμερα είδαν τον δήμαρχο - Τί θα γίνει τη στέγη που στάζει κάθε φορά που βρέχει; Δρομολογήθηκαν νέες συναντήσεις...

ακόμα μπλεγμένη η υπόθεση με το κτιριακό

Με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο, συναντήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο, το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου, με θέμα τις ζημιές στην οροφή του σχολείου εξαιτίας της πρόσφατης, σφοδρής βροχόπτωσης.

Από τον Σύλλογο, συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Ανδρέας Γιατράς, η Αντιπρόεδρος, Χρυσέλλα Κυριαζή και η Γραμματέας, Χρυσάνθη Γεωργοπούλου, καθώς και οι γονείς, Γεωργία Ντελμεκούρα, Αικατερίνη Παπανικολάου, Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο και Κωνσταντίνο Μπάρλα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ενημέρωσε τους γονείς, για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Χρήστο Μπούρα, Αναπληρωτή Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων, και τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, όπου πρότεινε και έγινε αποδεκτό, να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, καθώς και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αίτημα την έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση επισκευή της στέγης του σχολείου, πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Κι ενώ οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους με το φόβο καθημερινά μήπως βρέξει και γεμίσει νερά πάλι η αίθουσα, φαίνεται ότι το θέμα του κτιριακού και το ποιος έχει την ευθύνη παραμένει περίπλοκο. Αφού κανείς φορέας δεν αναλαμβάνει, ενώ το μόνο που αποφασίζεται είναι συνεχείς συσκέψεις για το πως θα διεκδικηθούν κονδύλια για την επισκευή της στέγης. Οι γονείς, εκτιμούν ότι δεν κινούνται οι διαδικασίες παραχώρησης του χώρου από το Πανεπιστήμιο στο δήμο, τη στιγμή που όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του ιδρύματος στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Βαγέλλη Πασσά, δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομική από την πλευρά του Πανεπιστημίου. 

Διαβάστε επίσης