Πάτρα: Συμμετέχουμε στην ώρα της γης 2018

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018!

Δεν υπάρχει πια οποιαδήποτε αμφιβολία: η κλιματική αλλαγή, η απότομη, δηλαδή, ανατροπή της ισορροπίας των αερίων της ατμόσφαιρας είναι εδώ, κάθε έτος που περνά είναι σε μέσο όρο θερμότερο από το προηγούμενο, οι πάγοι λιώνουν, καλλιεργήσιμα εδάφη, ιδίως στην εύκρατη ζώνη απειλούνται με υποβάθμιση, εισβολικά είδη από τροπικά κλίματα απειλούν ντόπια είδη βορειότερων χωρών.

Ο ένοχος είναι γνωστός: είναι η εξόρυξη και χρήση ορυκτών καυσίμων: άνθρακα, πετρελαίου, φυσικού αερίου με εκθετικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2-3 αιώνων, ιδίως των τελευταίων 50 ετών.

Η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, αυτής της τεράστιας πρόκλησης για την ανθρωπότητα είναι υπόθεση όλων χωρών αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά.

Ως πολίτες πρέπει να στηρίξουμε τη ριζική στροφή από τις εξορύξεις πετρελαίου, άνθρακα και αερίου που όχι μόνο προκαλούν την κλιματική αλλαγή αλλά και μεγάλα προβλήματα περιβαλλοντικής ρύπανσης και υποβάθμισης προς την καθαρή ενέργεια που προέρχεται από Ανανεώσιμες πηγές (ήλιος, άνεμος, νερό και άλλες μορφές).

Όμως και οι Ανανεώσιμες Πηγές δεν φτάνουν αν δεν εξοικονομήσουμε ενέργεια, αν δεν την χρησιμοποιούμε με φειδώ και σοφία.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ είναι μια συμβολική παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF που επιδιώκει να υπογραμμίσει την ευθύνη του καθενός μας για να πετύχουμε το στόχο: να περάσουμε στη εποχή της εξοικονόμησης και της καθαρής ενέργειας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες.

 Φέτος, έρχεται το Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει!

Στην Πάτρα, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια, διοργανώνεται, με πρωτοβουλία της ομάδας των PATRINISTAS, εκδήλωση στην Πλατεία Γεωργίου. Πολίτες, σαν μια μεγάλη παρέα, με κεράκια «ρεσώ» σχηματίζουν συμβολικά κύκλο για την Ημέρα της Γης, επικοινωνούν και χαίρονται μαζί τη βραδιά.

H Οικολογική Κίνηση Πάτρας και ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, καλούμε τους φίλους μας να σβήσουν τα φώτα το Σάββατο στις 20.30 και για μια ώρα αλλά και να πάρουν μέρος στην μεγάλη παρέα της πλατείας Γεωργίου, την ίδια ώρα, βράδυ 20.30 για να δεσμευτούμε όλοι μαζί:

-          ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΡΑ!     ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ!

-          Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ