Νίκος Κοντοές: "Περιμένουμε την εκκένωση των δύο άτυπων καταυλισμών" - Τί λέει ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ για το νέο φράχτη που θα μπει στο λιμάνι

"δεν θα λύσει δια παντός το πρόβλημα, αλλά θα μειωθεί..."

"Δεν θα λύσει δια παντός το πρόβλημα. Κάποι θα επιστρέψουν γιατί απλά το λιμάνι μας είναι πύλη για τη δύση. Η εκκένωση θα μειώσει τον αιρθμό και το πρόβλημα για εμάς, που πρέπει να τηρούμε τους διεθνείς κανονισμούς, θα είναι ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο".

Είπε ο πρόερος και διευθύνων σύβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντές μιλώντας στο max fm το πρωί της Παρασκευής. Ο οργανισμός πλέον, έχει ενημερωθεί και αναμένει την επιχείρηση εκκένωσης, όπως είπε ο κ. Κοντοές, εκτιμώντας ότι θα γίνει με τη συνεννόηση των μεταναστών που διαμένουν στους δύο άτυπους καταυλισμούς στην Ακτή Δυμαίων απέναντι από την πύλη του νέου λιμένα.

"Οι καταυλισμοί αποτελούν το ιδανικό ορμητήριο προς το λιμάνι κατά τον απόπλου των πλοίων, γι αυτό και παρατηρείται έντονο πρόβλημα εκείνες τις ώρες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης, τόσο για τους ίδιους, θυμόμαστε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του μετανάστη μετά από τροχαίο, όσο και για την πόλη γιατί δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάει το λιμάνι", σημειώνει ο κ. Κοντοές. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, αναφέρθηκε και στη στατικότητα των κτιρίων που έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες. "Οι άνθρωποι αυτοί, είναι φοβισμένοι, ταλαιπωρημένοι, δεν κοιτάζουν που θα μείνουν. Δεν ξέρουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή σε αυτά τα κτίρια". τονίζει ο κ. Κοντές, αφήνοντας να εννοηθεί πρέπει να γίνει άμεσα η επιχείρηση μεταφοράς των 500 περίπου μεταναστών σε χώρο με συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. 

"Απ όσο γνωρίζουμε η εκκένωση θα γίνει με διαδικασίες συνεννόησης με τους μετανάστες", αναφέρει ο κ. Κοντοές ενώ σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας από την πλευρά του λιμανιού είπε ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος να τοποθετήσει νέο φράχτη (ήδη έχει ανατεθεί στον ανάδοχο), ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο που επιτρέπεται να κινούνται όλοι οι πολίτες. Πρόκειται για έναν δεύτερο φράχτη παράλληλα στον υφιστάμενο, πιο ψηλό. Καθώς όπως είπε ο κ. Κοντοές η προηγούμενη κατασκευή δεν μπόρεσε να λειτουργήσει τόσο ανασταλτικά όσο περίμεναν, ως προς την είσοδο των μεταναστών στο λιμάνι. 

Β.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΛΟΥ

 

Διαβάστε επίσης