Η μικρή χορωδία της ‘’Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας’’ στη συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο

δείτε το πρόγραμμα

                 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το  Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με το έργο του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου: «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»- Λαϊκή  Λειτουργία σε Ποίηση Διονυσίου Σολωμού, την Κυριακή 25 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

                 Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής μουσικής, καθώς το έργο του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα του ανθρώπου για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Όπως έχει πρόσφατα αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης, το έργο εστιάζεται αφ' ενός στις τρεις σημαίνουσες λέξεις «Λόγο, Έργο, Νόημα», οι οποίες εκφράζονται ως αίτημα και αφ' εταίρου «στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης, ώστε να κρατήσουμε ότι είναι ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον».

 

                 Στην ερμηνεία του έργου θα συμμετάσχουν οι σολίστ Κώστας Μακεδόνας και Μανώλης Χατζημανώλης, η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης. Αφηγήτρια η Μάνια Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν επίσης, η Ορχήστρα ‘’Παλίντονος Αρμονία’’ και η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ‘’Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας’’ σε διδασκαλία του Μο Σταύρου Σολωμού. Το έργο θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

 

                Η συναυλία είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο κατά σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και μέχρι εξάντλησης τους. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7.30 μ.μ..