Νοσοκομείο Ρίου: Πισιμίσης κατά Ιατροδικαστικής - Διώχνει την υπηρεσία μετά από 14 χρόνια

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Την έξωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, δρομολογεί σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου «Παναγία Βοήθεια» , Θόδωρος Πισιμίσης.

Τον Αύγουστο του 2017 με έγγραφο – απόφαση του Δ.Σ του Νοσηλευτικού ιδρύματος ζήτησε την μεταφορά του αρχείου της Υπηρεσίας εντός τριών ημερών, από το χώρο στον οποίο στεγάζεται τα τελευταία 14χρονια, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί προσωπικό του Νοσοκομείου.

Μάλιστα υπέδειξε χώρο εκτός Νοσοκομείου για την μεταφορά του αρχειακού υλικού της Ιατροδικαστικής, ακίνητο το οποίο όπως πληροφορείται το tempo24.gr, δεν ανήκει στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα , αλλά είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Πατρών!

Όπως ήταν αναμενόμενο το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο ανήκει Διοικητικά η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ενημερώθηκε για τις προθέσεις του κ. Πισιμίση «παγώνοντας» τις όποιες ενέργειες μετακόμισης.

Έκτοτε ο Διοικητής του ΠΓΝΠ «Παναγία Βοήθεια» απέστειλε σειρά επιστολών στα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης αλλά και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αιτούμενος την άμεση εκκένωση του χώρου.

Κατόπιν αυτοψίας του χώρου από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, και παρά την αρνητική έκθεση που συντάχθηκε για την μεταφορά του αρχείου της Ιατροδικαστικής  από το Ρίο, ο Διοικητής του Ρίου φέρεται να επιμένει μέχρι σήμερα, στην εκκένωση του χώρου.

Μάλιστα πληροφορίες του tempo24.gr, θέλουν να εγκαλεί την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών για μη πειθάρχηση της εντολής του.

Το tempo24.gr, σε επικοινωνία που είχε με την κα. Αγγελική Τσιόλα, επιβεβαίωσε τα γεγονότα, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση.

Επισήμανε ωστόσο, ότι  ως όφειλε έχει ενημερώσει την Προϊστάμενη Αρχή της - το Υπουργείο Δικαιοσύνης- αλλά και το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως η Ιατροδικαστική Υπηρεσία που ανήκει διοικητικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, λειτουργεί σε χώρο 55τμ που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας, στο κτίριο του Νοσοκομείου του Ρίου, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των Υπουργείων καθώς κρίνεται αδύνατη η ενοικίαση νέου χώρου με το αιτιολογικό τη μη επιβάρυνσης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου