Πάτρα: Η τραγική ειρωνεία πριν το δυστύχημα με τον Αφγανό - ΒΙΝΤΕΟ

παρασυρθηκε από Ι.Χ στην Ακτή Δυμαίων

Μυστικές αφίξεις είχαμε στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, λίγες ώρες πριν το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 24χρονο Αφγανό μετανάστη στην παραλιακή της Ακτής Δυμαίων το απόγευμα της Τρίτης.

Το μεσημέρι για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων,  Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και παρέστη σε σύσκεψη, με αντικείμενο τον σχεδιασμό της συντονισμένης εκκένωσης από αλλοδαπούς των εγκαταστάσεων των πρώην εργοστασίων της ΑΒΕΞ, Λαδόπουλου και Πειραϊκής Πατραϊκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η αστυνομική επιχείρηση προσδιορίζεται χρονικά για την επόμενη εβδομάδα.

photo_epitelarxis_5.jpg

Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Πλάκας συνοδευόμενος από συνεργάτες του Υπουργείου, πραγματοποιούσε αυτοψία στους άτυπους καταυλισμούς που έχουν διαμορφωθεί τα κτίρια των παλαιών εργοστασιών στην παραλιακή και λειτουργούν ως ορμητήρια για την είσοδο τους στο λιμάνι.

dimotiko-symvoylioy-prevezas-12-of-20-1024x682.jpg

Λίγες ώρες αργότερα συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, με την παράσυρση του 24χρονου Αφγανού μετανάστη. Υπενθυμίζεται πως αυτοκίνητο κινούμενο επί της Ακτής Δυμαίων, στο ύψος της ΑΒΕΞ τραυμάτισε σοβαρά τον νεαρό αλλοδαπό, στην προσπάθεια του να διασχίσει το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Ο 20χρονος οδηγός μετά το τροχαίο παρέμεινε στο σημείο, ειδοποίησε την Αστυνομία δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία, όμως λίγο αργότερα κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Αγιος Ανδρέας", όπου και μεταφέρθηκε.

Ο οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονί από αμέλεια.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου