Αύριο ο Μάρτης θα παρουσιάσει το πιο...παράξενο φαινόμενο- Γιατί θα...χωριστεί η χώρα στα δύο

Ο καιρός συνεχίζει τα τερτίπια του και τις επόμενες ημέρες με ένα απίστευτο φαινόμενο για την χώρα ! Ωστόσο, το αποκορύφωμα φαίνεται πως έρχεται την Πέμπτη (22.03.2018) καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. στα βόρεια θα χιονίζει και στην Κρήτη θα έχει… καύσωνα.

Ταυτόχρονα χιόνια και καύσωνας! Έρχονται τα πρώτα τριαντάρια

Συμβαίνει μέσα στο χρόνο να «μάχονται» οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα. Αλλά να έχουμε τόσο έντονη μεταφορά κρύου από τα βόρεια και αντίστοιχα ζέστης από τα νότια, είναι κάτι που σπανίως μέσα σε μια χρονιά λαμβάνει χώρα στην επικράτεια.

Η Πέμπτη λοιπόν θα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην Ελλάδα. Από τη μια, στη βόρεια Ελλάδα, θα επικρατούν πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή και από την άλλη στα νότια πολύ πιο αυξημένες.

Χιόνια στα βόρεια και για μπάνιο στα νότια

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι ψυχρές αέριες μάζες που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, θα επηρεάσουν και τις βορειότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης τη Πέμπτη.

Αυτό σημαίνει πως πάνω από τα 800 μέτρα (ενδεικτικά) θα χιονίζει κατά διαστήματα στη δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα, ο κόσμος στην Κρήτη θα πηγαίνει για μπάνιο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιακών τιμών για την εποχή.