Ειδική ομάδα κρούσης και Τμήμα Αθλητικού Εγκλήματος - Μετά την ένοπλη εισβολή Σαββίδη

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μετά το «ναυάγιο» του ελληνικού ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Τούμπας, στο Μαξίμου έτρεξαν -κατόπιν εορτής βέβαια- προκειμένου να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Η εικόνα με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο ένοπλος και με σωματοφύλακες προκάλεσε μεγάλη ζημιά και στην εικόνα της κυβέρνησης, αλλά και στη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γι αυτό και αποφασίστηκαν αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, ο πρωιθυπουργός ζήτησε να τεθεί υπό επεξεργασία σχέδιο για την δημιουργία ειδικού τμήματος στην ελληνική αστυνομία που θα ασχολείται με το αθλητικό έγκλημα. 

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και στην οποία συζητήθηκαν οι κινήσεις της κυβέρνησης μετά την ένοπλη εισβολή του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη με όπλο και σωματοφύλακες στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι υπουργοί Επικρατείας κκ Φλαμπουράρης και Βερναρδάκης.

Στο επίκεντρο ξέπλυμα, στημένα, δωροδοκίες

Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι το νέο τμήμα «αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος», θα απαρτίζεται από ελεγκτές που θα βρίσκονται σε συνεργασία με τον αθλητικό εισαγγελέα. Ο τελευταίος θα είναι και ο αρμόδιος για τη διερεύνηση πάσης φύσεως καταγγελιών. Οι οποίες θα σχετίζονται με υποθέσεις όπως: ξέπλυμα, εκβιασμούς, δωροδοκίες, απειλές, στημένα παιχνίδια, αλλά και επιθέσεις.

Στόχος είναι η θεσμική θωράκιση με αυστηροποίηση των ποινών, κάτι που φυσικά δεν υπήρχε πριν δύο εβδομάδες με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μεγαλομέτοχος ομάδας, ένοπλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 
Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης είπε σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Τα Νέα» με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Αισιοδοξώ ότι το μέτρο θα αποβεί αποτελεσματικό, διότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και μπορούμε να πιέσουμε την κατάσταση για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση». Ενώ έντονα, τους απασχολούν και οι αναγκαίες όπως τις χαρακτηρίζουν κινήσεις για την οικονομική στήριξη των πιο αδύναμων ομάδων.



Πηγή: iefimerida.gr