Ξενάγηση στην ιστορία της δυτικής Αχαΐας ακούγοντας Sancho 003! Μιλήσαμε με τον Φώτη Σιώτα – ΦΩΤΟ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο Φώτης Σιώτας μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ακολουθεί για πολλά χρόνια τον Σωκράτη Μάλαμα, ενώ το καλοκαίρι οι δυο τους μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου αναμένεται να να κάνουν μια περιοδεία που σίγουρα θα αφήσει ένα όμορφο μουσικό σημάδι στη ψυχή μας. Μεθαύριο Κυριακή, θα τον απολαύσουμε μαζί με τον επίσης καταξιωμένο και γνωστό κιθαρίστα Κώστα Παντέλη (Sancho 003) σε μια μοναδική συναυλία στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η εκδήλωση θα είναι δωρεάν για το κοινό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ξενάγησης στα εκθέματα από τη δυτική Αχαΐας που διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το ηλεκτρονικό περιοδικό "Πολιτεία". Με αφορμή αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία της δυτικής Αχαΐας, συνομιλήσαμε με τον μουσικό Φώτη Σιώτα. 


 
Με το βιολί του και μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη βγάζουν τον τρίτο δίσκο του ατμοσφαιρικού και κινηματογραφικού Sancho 003! Επίσης, ο Φιώτης Σιώτας μαζί πάλι με τον Παντέλη αλλά σε συνεργασία με τον κύπριο μουσικό Λευτέρη Μουμτζή και το δραστήριό του label Λουβάνα και τον Βασίλη Μπαχαρίδη  στα τύμπανα, είναι οι "Σωτήρες"! Ο Φώτης Σιώτας είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παίξει μουσική στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, ενώ όπως μας είπε θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του και να δει τα εκθέματα για πρώτη φορά. Ένας ακόμη λόγος που ο γνωστός μουσικός αγαπά την Πάτρα, είναι γιατί πατρινή εταιρία βρίσκεται πίσω από τον δεύτερο δίσκο του Sancho 003. Είναι πολλά τα χρόνια που έχει πάρει μέρος σε συναυλίες ανά την Ελλάδα και την Πάτρα με σπουδαίους μουσικούς, όμως εξομολογείται ότι θα είναι ιδιαίτερη στιγμή και μοναδική εμπειρία να εμφανιστεί σε έναν από τα μεγάλα και σημαντικά Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας.
 
"Θα είναι ένα ωραίο πάντρεμα της μουσικής με την ιστορία και τις σταθερές της περιοχής σας", σημειώνει και προσθέτει ότι θα είναι μια ωραία βραδιά για το κοινό αλλά και για τους ίδιους.
Σε ότι αφορά τους Sancho 003, "είναι δύο κόσμοι με οργανικές συνθέσεις και κινηματογραφικό χαρακτήρα", εξηγεί ο γνωστός μουσικός, που ξεκίνησε από μια παρέα φίλων με διαφορετική πορεία στη μουσική αλλά στενούς δεσμούς φιλίας.
Τους Sancho 003, θα τους απολαύσουμε την Κυριακή μετά την ξενάγηση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στα εκθέματα από τη δυτική Αχαΐα. Την εκδήλωση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό "Πολιτεία". Η ξενάγηση θα γίνει από τον Επιμελητή του Μουσείου Γιάννη Μόσχο. 
 
Β.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
 

Διαβάστε επίσης