Παρέμβαση εισαγγελέα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη και τη μη σύλληψή του

15/03/2018 | 21:03

Διπλή προκαταρκτική εξέταση ζητά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τον Ιβάν Σαββίδη. 
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η πρώτη αφορά την άδεια οπλοφορίας, πως δηλαδή ενώ ο εισαγγελέας έκανε αρνητική γνωμοδότηση, ο Δ/ντης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπέγραψε και έδωσε την έγκριση για την οπλοφορία και η δεύτερή έχει να κάνει με το γιατί δεν έγινε η σύλληψη εντός του αυτοφώρου. 

Σε ότι αφορά την άδεια οπλοφορίας όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου του περασμένου έτους και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έγκριση της άδειας οπλοφορίας απαιτείται η θετική εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή και ενός ψυχολόγου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η γνωμάτευση του εισαγγελέα ζητείται μεν, αλλά δεν είναι δεσμευτική. 

protothema.gr

Πάτρα: Τον Ιούνιο η δίκη γυναίκας που κατηγορείται για αδίκημα προ 25ετίας!

Κονσεϊσάο για το μέλλον του: «Την κατάλληλη στιγμή, θα μιλήσω»

Τραμπ: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός»

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής

Χρήστος Καραγιαννίδης: Με στίχους του… Bloody Hawk παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς

Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ντραγκόφσκι: «Θέλουμε τη νίκη για να αλλάξουμε τα πράγματα και να φέρουμε μία θετική προοπτική»

Η παρακαταθήκη του Πέτρου Μολυβιάτη και το σχέδιο Ανάν