Πάτρα: Καθεστωτικές συμπεριφορές από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου καταγγέλλουν οι Γιατροί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το μεσημέρι

Σε απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικευόμενης ιατρού των επείγοντων εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια", καλεί ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, που καταγγέλουν για αυταρχική δίωξη τον Διοικητή του Νοσοκομείου, η ιατρός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα καθώς προ ημερών εν ώρα εφημερίας, ζήτησε από τον Διοικητή να εξέλθει από το χώρο ιατρείου την ώρα που εξέταζε ασθενή. 

Σύμφωνα με το αιτιολογικό πρόσκλησης σε απολογία η γιατρός “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή.. ο οποίος την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί “υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της, αναφέρει μεταξύ αλλων η ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑ

Η κάθε διοίκηση, απ΄ότι φαίνεται, διαπνέεται από το “δικό της” πνεύμα. Όταν αυτό το πνεύμα εκφράζεται με διαχείρηση υφισταμένων εν είδει ιδιοκτησίας, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο... Υπεύθυνος βέβαια για τις ιδιαίτερες εκφράσεις αυτού του πνεύματος δε μπορεί να είναι άλλος από την πολιτική ηγεσία που διορίζει αυτές τις διοικήσεις.

Το γεγονός: Στις 26/2, ημέρα μεγάλης εφημερίας του ΠΓΝΠ ο κος Θ. Πισιμίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα επείγοντα, εισήλθε σε ιατρείο ενώ ειδικευόμενη συνάδελφος διενεργούσε ιατρική εξέταση. Του ζητήθηκε ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει – πράξη όχι απλά ορθή και επιτρεπτή αλλά απαιτητή από την ιατρική δεοντολογία! Αντί λοιπόν ο διοικητής να αντιληφθεί την αβλεψία του και να συμμορφωθεί στις συστάσεις της συναδέλφου, προκάλεσε λεκτική διένεξη με κύριους άξονες το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και το “έχω δικαίωμα να μπω όπου θέλω, και στα χειρουργεία ακόμα!”.  Σε συνέχεια μάλιστα του ατυχέστατου επεισοδίου, στις 13/3, καλεί σε απολογία εντός τριών ημερών την συνάδελφο γιατί “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή..” Την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί “υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της..” 

Η προσβολή: Έχοντας ενημερωθεί για τα γεγονότα, σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑ και της τριμελούς επιτροπής, επιδιώξαμε συνάντηση με τον κο Διοικητή στο γραφείο του, για να εκφράσουμε τις θέσεις μας και να λυθεί το πρόβλημα. Προφασιζόμενος το εν εξελίξει Διοικητικό Συμβούλιο, αρνήθηκε πεισματικά να μας ακούσει, παραπέμποντάς μας στη Γραμματέα του.

Αντιπαρερχόμενοι την προσβολή απέναντι στα εκλεγμένα όργανα των νοσοκομειακών ιατρών από το διορισμένο από το Υπουργείο Υγείας διοικητικό παράγοντα του νοσοκομείου,

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την αδίκως, αυθαιρέτως διωκόμενη συνάδελφο που έπραξε ΟΡΘΩΣ Ιατρικά και Ηθικά. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, όσο ψηλά κι αν θεωρεί ότι βρίσκεται, να αυθαιρετεί και να καλεί σε απολογία κατά το δοκούν τους υφισταμένους του. Κι αυτό γιατί τα γεγονότα είναι διαφορετικά απ’ αυτά που καταγράφει στην ...κλήση του ο κος Διοικητής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση της διωκτικής ενέργειάς του και την υπόσχεση πως θα σέβεται την Ιατρική Δεοντολογία και Επιστήμη ως ανώτερη της δικής του αρχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν για το δίκαιο και το επιστημονικά και ηθικά ορθό. Δεν μας πτοούν οι φεουδαρχικές συμπεριφορές! Τη μέρα που εκπνέει η ...προθεσμία απολογίας της συναδέλφου, θα είμαστε κι εμείς εκεί για ν’ απολογηθούμε....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗτην Παρασκευή 16/3, στις 12μμ στα γραφεία της Διοίκησης .

Διαβάστε επίσης