Συγκέντρωση οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας-Παρών και ο Κώστας Πελετίδης

στο πλαίσιο της παν-οικοδομικής απεργίας

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα από τις 11 το πρωί εξω από το Εργατικό κέντρο της Πάτρας τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων της Πάτρας στο πλαίσιο της παν-οικοδομικής απεργίας που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οργανώνουμε τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, διεκδικούμε εδώ και τώρα αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων ενσήμων", μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένα όπλο στα χέρια των εργαζομένων, που καθορίζει τα κατώτερα μεροκάματα, αλλά και τους όρους που θα δουλεύουμε (ωράρια, ασφάλιση, μέτρα προστασίας της υγείας κ.ά.). Τις ΣΣΕ δεν τις θέλουν οι εργοδότες, για να είμαστε μόνοι μας απέναντί τους, αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι.

Ό,τι κερδίσαμε, ό,τι αποσπάσαμε δεν μας το χάρισε κανείς, καμιά κυβέρνηση, κανένας μεγαλοεργολάβος.

Όταν η υπεράσπιση των ΣΣΕ γίνεται υπόθεση των εργατών μέσα από τα συνδικάτα με ταξική γραμμή, τότε μπορούμε να διασφαλίσουμε: αυξήσεις στο μεροκάματο, καλύτερο δωροαδειόσημο, επιδόματα, όρους για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, ανθρώπινο ωράριο.

Η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ συμβάλλει και στην υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, που αυτή είναι που καθορίζει τα κατώτερα όρια που μας δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικούμε από εκεί και πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ