ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση "Ηνίοχος 2018" στην Ανδραβίδα - Ποιες χώρες συμμετέχουν για πρώτη φορά

Από την Ελλάδα μετέχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυναμεων, δυνάμεις του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού
Πηγή φωτο: twitter

Αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018», "σκίζουν" τον ελληνικό ουρανό. Η σημαντική άσκηση "Ηνίοχος" διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας που βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στην άσκηση συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που διεξάγονται στο πλαίσιο της άσκησης.

Η Ελλάδα συμμετέχει με αεροσκάφη F-16, F-4, M-2000 και EMB-145H AEW&C. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν με μαχητικά F-15, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Mirage 2000-9, η Μ. Βρετανία με Eurofighter Typhoon FGR4, η Ιταλία με Tornado και η Κύπρος με ελικόπτερο AW-139.

Από την Ελλάδα μετέχουν επίσης δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της «Ηνίοχος 2018» που ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου,  είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν σ΄ ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές:

 

 

 

Διαβάστε επίσης