Εφυγε από τη ζωή στα 91 του ο Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί

Ο σχεδιαστής της κομψότητας

«Με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο Ιμπέρ ντε Ζιβανσί έφυγε από κοντά μας», ανέφερε σε δήλωσή του στο AFP ο Φιλίπ Βενέ, πρώην σχεδιαστής haute couture και συνεργάτης του σχεδιαστή. «Τα ανίψια του θρηνούν για την απώλειά του». Ο φημισμένος Ζιβανσί πέθανε στον ύπνο του το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου.

Ένιωθε πάντα έτοιμος να γίνει σχεδιαστής μόδας. Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, ενώ σημείο εκκίνησης για την επαγγελματική σταδιοδρομία του αποτέλεσαν τα σχέδια για τον Ζακ Φαθ, το 1945.

Εχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία από τον χώρο της μόδας, αποφάσισε το 1952 να ανοίξει το βήμα του, ιδρύοντας τον δικό του οίκο. Κατάφερε να αποσπάσει τον «τίτλο» του νεότερου σχεδιαστή της προοδευτικής σκηνής μόδας του Παρισιού, σε ηλικία μόλις 25 ετών

Η σχέση με την Οντρεϊ Χέπμπορν

Σημαντική υποστηρικτής της μόδας Ζιβανσί και μούσα του η Όντρεϊ Χέπμπορν, η οποία γνωρίστηκε με τον μόδιστρο το 1953 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Σαμπρίνα». Όλη η γκαρνταρόμπα που φορούσε στις ταινίες της, μάλιστα, έφερε την υπογραφή του. Εποχή άφησε το μαύρο φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε η ηθοποιός στην πρώτη σκηνή της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ