Πάρτε πίσω την προκήρυξη κ. Διοικητή του Αγ. Ανδρέα

Του ΓΙώργου Μόσχου

Ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας κος Μακρής φαίνεται να έσωσε την μισή... παρτίδα για την διατήρηση του κύρους της διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Αγ. Ανδρέα.
Μέχρι σήμερα το πρωί αιωρούνταν η άποψη πως για να παραμείνουν στην εργασία τους οι γυναίκες Καθαρίστριες με τα Κίτρινα Γάντια έπρεπε να κατέχουν τίτλο σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) του τύπου μετά το 1980, ήτοι σπουδών Γυμνασίου. Από αυτόν τον... περιώνυμο τίτλο, από τις 42, συν 4 του ΑΕΠ κατείχαν μόνον 20 εργαζόμενες.  

Τούτο προκάλεσε εφαλτήριο της Διοίκησης για εξοστρακισμό  των Καθαριστριών και μεγάλη ανησυχία σε αυτές, αφού, μη έχουσες τις προϋποθέσεις που τίθεντο αναλογίζονταν το έγκλημα που είχαν κάνει κατά του εαυτού των, να μην φθάσουν μέχρι το Γυμνάσιο και έτσι να δικαιούνται να μετάσχουν στο... ξεσκάτισμα του Νοσοκομείου, μετά γνώσεως του σχετικού γραμματικού κανόνος για τις περισπωμένες λέξεις: Μακρό προ βραχέος περι...σκατά-ται!
Η επιμονή των εργαζομένων ότι αυτό δεν ίσχυσε όταν προσελήφθησαν πέρυσι και η αναζήτηση της επιβεβαίωσής του, οδήγησε στον νομικό σύμβουλο του Υπ. Υγείας κ. Μακρή, που ενημέρωσε τον κ. Διοικητή, πως «λάθος δρόμο πήραμε καρδιά, ρίξαμε ανάποδη ζαριά» (κατά τον αοιδό) και σπεύσε σε επανόρθωση!
Αυτό είναι η μία πλευρά, που ανακούφισε μεν τις εργαζόμενες, που αποδείχθηκαν πιο ενημερωμένες, τους επέτεινε δε, την ανησυχία η επιμονή του κ. Διοικητή στο άλλο μισό σκέλος της παρτίδας, της μη προϋπόθεσης  προϋπηρεσίας στον χώρο της Υγείας, η οποία ανοίγει την κερκόπορτα της απόλυσής τους, καθώς θα συρρεύσουν να θέσουν υποψηφιότητα όσες έχουν ειδικότητα στη χρήση της οικιακής σκούπας. Δεν είναι έτσι όμως. Εδώ πρόκειται για νοσηλευτικούς χώρους με την ιδιαιτερότητά τους και δεν είναι απλά  χώρος μίας οικίας, μίας σκάλας πολυκατοικίας κ.ό.κ.
Επιπροσθέτως η... δαμόκλειος σπάθη του Εισαγγελέως δεν είναι και ότι πιο δημοκρατικό.
Για σκεφτείτε κύριε Διοικητά πιο ψύχραιμα. Βάλτε στο νου σας τα περυσινά γεγονότα με την κατευθυνόμενη οργή των αγροτών, που με ελλιπή πληροφόρηση περί της τύχης τους, στοιχεία του ακραίου Δεξιού και του Χρυσαβγίτικου χώρου τους κατεύθυναν προ των υπουργείων με γκλίτσες ανά χείρας  και πέτρες να τις εκτοξεύουν στις τζαμαρίες, κατεβάζοντά τες, θρύψαλα κατά γης;
Εάν εσείς σκοπεύετε να καλέσετε τον Εισαγγελέα για μία απεργία, που έχει να κάνει με την επιβίωση οικογενειών, τότε οι υπουργοί , που βρέθηκαν προ του φάσματος των επιθέσεων κατά των υπουργείων, θα έπρεπε να επανασυστήσουν την Βασιλική Χωροφυλακή και να καλέσουν τον Στρατό ενόπλως να περιφρουρήσουν την Αθήνα !
Δεν το κάνανε όμως. Και ξέρετε γιατί; Διότι αυτές οι λύσεις δεν είναι στην λογική της Αριστεράς. Ή τουλάχιστον της δικής μας Αριστεράς, για να μην γενικολογούμε!
Και τότε τι απομένει; Πάρτε πίσω την προκήρυξη, εκδώστε νέα διορθωμένη με τις προϋποθέσεις που θα διατηρήσουν στη θέση τους τις εργαζόμενες. Και δεν ευθύνεται ο κ. Πολάκης γι αυτό. Τελεία και παύλα.
istologio