Εξοικονομώ κατ οίκον αλλά με πρόστιμο ... 100 ευρώ! Απίστευτο μπέρδεμα εκεί που έχει αλλάξει η ονομασία της οδού! Πολλές οι περιπτώσεις στην Πάτρα

τι μας λένε λογιστικοί κύκλοι

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον, μόνο που αρκετοί Πατρινοί βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη!

Και μάλιστα επίπονη, αφού καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ πρόστιμο, επειδή άλλαξε η ονοματοθεσία! Τί έχει συμβεί; Μεταξύ των δικαιολογητικών για την ένταξη στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται το Ε1 και ο Ε9. 

Όπως μας μεταφέρουν συμπολίτες, ο δήμος έχει αλλάξει σε πολλές οδούς το όνομα. Όμως δεν έχουν ενημερωθεί τα φορολογικά τους έγγραφα (Ε1 και Ε9). Σύμφωνα με λογιστικούς κύκλους, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 100 ευρώ ως πρόστιμο, επειδή δεν είχαν ενημερώσει για τη νέα ... διεύθυνση. Κανείς όμως δεν ευθύνεται γι αυτό. Πρώτα απ όλα οι πολίτες, αλλά και ο δήμος, ο οποίος προφανώς και δεν αλλάζει το όνομα στις οδούς για να ταλαιπωρήσει τους πολίτες. Πρόκειται λοιπόν για έναν γραφειοκρατικό "ρόζο" που κάνει δύσκολη τη ζωή, των πολιτών που περίμεναν πώς και πώς να μπούν στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα. 

Ν. Α. ΣΥΦΑΝΤΟΣ 

Διαβάστε επίσης