Ι. Φωτήλας: "Υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων" - Σιγοκαίει η αντιπαράθεση με την Ελληνική Συνομοσπονδία ΑμΕα

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΑΧΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Η αντιπαράθεση, φαίνεται ότι σιγοκαίει, ακόμη μεταξύ του Αχαιου βουλευτή και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας ΑμΕα, που αντέδρασε σε δημόσιες αναφορές του Ι. Φωτήλα σε σχέση με την ικανότητα διοικητή νοσοκομείου, που είναι άτομο ειδικες ανάγκες. Νέα τοποθέτηση του Ι. Φωτήλα στο Ιόνιαν αναφέρει τα εξής:

Οι αξίες και τα διδάγματα από την οικογένεια και τους δασκάλους μου, όπως και η γενικότερη στάση ζωής μου, δεν θα μου επέτρεπαν να παρεκκλίνω από όσα έχω υπερασπιστεί, υπερασπίζομαι και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι σχετικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας, η υποστήριξη των ΑμΕΑ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σχολικής, επαγγελματικής και κοινωνικής, η μείωση των προκαταλήψεων, η ισότητα και η ισονομία, είναι αυτά που θα πρεσβεύω και θα στηρίζω από όποιο πόστο κι αν βρίσκομαι, εντός ή εκτός του κοινοβουλίου.
Από την άλλη, όμως, πλευρά υπάρχουν θέσεις και πόστα που συγκεντρώνουν μία σειρά προσόντων και είναι ειδικών προδιαγραφών. Οφείλω, λοιπόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση της τοποθέτησης του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», να θέσω εύλογα ερωτήματα που άπτονται θεμάτων διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης.
Λυπάμαι πραγματικά που η σκέψη μου παρερμηνεύτηκε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλησα να προσβάλω κάποια ευπαθή ομάδα. Σκοπός μου δεν ήταν άλλος από το να αναδείξω την υποκρισία της κυβέρνησης. Η τοποθέτηση των ΑμΕΑ σε θέσεις εργασίας, ανάλογα με τη φύση της αναπηρίας τους, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους ώστε να μην αποκλείονται από την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=MmCMz2Tpjtk&feature=youtu.be

Διαβάστε επίσης