Κυριάκος Μητσοτάκης: 120 δόσεις για όλες τις οφειλές σε εφορία και ταμεία

από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ.

Oλοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν θα μπορούν να μπουν σε καμία νέα ρύθμιση ενώ κωδικοποίησε τις τρεις άμεσες προτεραιότητές του: μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για λιτό και αποτελεσματικό κράτος, επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στήριξη των νέων και των πιο αδύναμων.

«Η τολμηρή διαχείριση του ιδιωτικού χρέους αποτελεί αναγκαία κίνηση για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρουσιάζοντας το πλαίσιο μίας νέας ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο, με στόχο την ανακούφιση όσων χρωστούν.

«Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Από τα 100 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος δεν μπορεί να εισπραχθεί. Να διαγραφούν λοιπόν οι ανείσπρακτες οφειλές και με διακομματική συναίνεση αν χρειαστεί. Οσες οφειλές από εκεί και πέρα παραμείνουν να μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι 120 δόσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ να σπάσουν σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι να παγώσει και να αποπληρωθεί όταν πληρωθεί και η τελευταία δόση του υπόλοιπου χρέους. Οι οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ να μπορούν να ρυθμιστούν πολύ εύκολα μόνο με μία αίτηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε πως καθαρή έξοδος από το τρίτο Μνημόνιο δεν υπάρχει, γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε νέα μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ με μείωση συντάξεων και αφορολογήτου: «Η κυβέρνηση κάνει μία συνειδητή επιλογή. Να μη ζητήσει τα χρήματα του αδιάθετου κουμπαρά του τρίτου Μνημονίου, αντίθετα οικοδομεί ταμειακό απόθεμα με πολλαπλάσιο επιτόκιο ξεζουμίζοντας τους Ελληνες σε φόρους. Πόσο γρήγορα αυτό το απόθεμα θα εξαφανιστεί όταν η κυβέρνηση συνεχίζει τις κούφιες υποσχέσεις; Η φθηνή δανειοδότηση που έχει ανάγκη η χώρα συναρτάται από την αξιοπιστία της χώρας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων δικής μας ιδιοκτησίας, που δεν θα μας το επιβάλουν οι ξένοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν λιτό κράτος, επενδύσεις για νέες δουλειές και στη στήριξη των νέων και αδύναμων πολιτών.

«Τις περισσότερες από αυτές τις δεσμεύσεις τις ανέλαβα ήδη από την περασμένη ΔΕΘ. Τις πιστεύω, γιατί είναι προϋπόθεση για να πάρει μπροστά η οικονομία. Δεν τις ανακάλυψα χθες όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, που ήρθε εδώ και μίλησε για μείωση φόρων. 30 δισ. ευρώ χάθηκαν από το ΑΕΠ την τελευταία τριετία. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μία κυβέρνηση που έχασε όλους τους στόχους τα τελευταία χρόνια θα τους πετύχει στον τελευταίο χρόνο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα βάλει τέλος στην ανομία και πως το ελληνικό κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Με αφορμή το πρόσφατο κύμα παραβατικότητας, κατά τη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ, που διοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, επισήμανε ότι «οι πολίτες και οι επιχειρηματίες θα προστατεύονται». «Θα δώσουμε στην Αστυνομία την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της», σημείωσε στη σκιά σχετικών καταγγελιών από αστυνομικούς. Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί τέλους της ύφεσης από το βήμα του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «το τελευταίο τρίμηνο του 2017 η ιδιωτική κατανάλωση συνέχισε να μειώνεται κατά 1%.

«Εχω δεσμευθεί για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20% από 29% σήμερα. Για μείωση φόρου μερισμάτων στο 5%, για καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 9% από 22%. Για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και αύξηση του ορίου υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ», υπενθύμισε. «Οι νέοι αμφιβάλλουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη… Αυτό θα αλλάξει με ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο πλαίσιο του οποίου μειώνουμε εισφορές, αυξάνουμε την ανταποδοτικότητα και δίνουμε την επιλογή στον ασφαλισμένο να έχει ιδιωτική, συμπληρωματική, ασφάλιση για να ενισχύσει τη σύνταξή του», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε επίσης