Το παρασκήνιο μιας θέσης Γ.Γ. υπουργείου- Μια υποψηφιότητα βουλευτή- Ο πατρινός Δ. Τεμπονέρας και η σχέση με τον Αλέξη Μητρόπουλο

Αρκετό παρασκήνιο έχει η παραίτηση του Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού από την θέση του ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας και η αντικατάστασή του από τον Πατρινό δικηγόρο Διονύση Τεμπονέρα.

Οπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δικηγόρος Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, παραιτήθηκε από τη θέση του  για να μπορεί να είναι υποψήφιος στην Ηλεία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απο εκεί έλκει την καταγωγή του.

Στην θέση του ορίστηκε ο Αχαιός δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας, ως νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με απόφαση του τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η επιλογή δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Ομως τόσο ο πρώην όσο και ο νυν Γενικός Γραμματέας έχουν άμεση σχέση με τον Αλέξη Μητρόπουλο. 

Ο γνωστός εργατολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πληροφορίες θεωρείται, ως ο "υπεύθυνος' για την ενεργό συμμετοχή τόσο του Ηλείου Διονύσιου-Χαράλαμπου Καλαματιανού, όσο και του Πατρινού Διονύση Τεμπονέρα στην πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας συνεργάζεται χρόνια με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου. Ενώ θυμίζουμε πως ο γνωστός εργατολόγος κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Ενώ μαζί με τον νυ υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή είχαν αποχωρήσει το 2012 από το ΠΑΣΟΚ και είχαν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ