Οργή Ερντογάν εναντίον της Moody’s και της Ελλάδας! Υποβαθμίζετε εμάς ενώ οι Έλληνες βυθίζονται;

πηρε η μπαλα και την ελλαδα

Οργίστηκε με τον οίκο Moody’s και πήρε η μπάλα και την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν, αναφερόμενος σήμερα στην υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας του από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας, Moody’s  άστραψε και βρόντηξε και εναντίον των Ελλήνων.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αμφισβήτησε τα κριτήρια της Moody’s που υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια» δηλαδή.

Ο Οίκος υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Επίσης, όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος εξωτερικών και γεωπολιτικών κρίσεων.

Ο Ερντογάν αναρωτήθηκε επίσης με ποιο κριτήριο η Moody’s αναβάθμισε πρόσφατα την ελληνική οικονομία.

Η Moody’s συνέταξε την έκθεση στο γραφείο του Γκιουλέν!

Τόσα είναι τα φαντάσματα και οι εχθροί που βλέπει ο Ερντογάν που εφημερίδες που ελέγχονται από τον ίδιο δημοσίευσαν άρθρα με τίτλο «Η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν». Γνωστός αρθρογράφος έγραψε ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου στον εχθρό του Ερντογάν! Και πρόσθεσε ότι η προκατάληψη εναντίον του τούρκου ηγέτη είναι τόσο μεγάλη στην Δύση που επιστρατεύονται ακόμα και διεθνείς οίκοι αξιολόγησης για να τον πλήξουν.

Διαβάστε επίσης