Εκτάκτως στην Ανδραβίδα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη

Το Ισραήλ στέλνει μαχητικά αεροσκάφη F-16  στην Ανδραβίδα, για να συμμετάσχουν σε μεγάλη διασυμμαχική αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, αν και το Ισραήλ εφέτος δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στην άσκηση.

Το Ισραήλ που συμμετείχε αδιάλειπτα στην άσκηση τα τελευταία χρόνια, είχε ενημερώσει ότι η ισραηλινή Αεροπορία λόγω έντασης στην Μέση Ανατολή και της υψηλής ετοιμότητας που έχει δεν θα παρευρισκόταν, φαίνεται όμως ότι άλλαξε η απόφασή τους.

Ο αριθμός των ισραηλινών F-16Ι που θα έρθουν δεν έχει προσδιοριστεί.

Tα ισραηλινά μαχητικά θα συνοδεύονται από μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 ενώ θα ανεφοδιαστούν στο σκέλος της αποστολής τους από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, δύο φορές από αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.
Θεωρείται ιδιαίτερη πιθανή και η παρουσία αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου.  

Θα επιχειρήσουν με τα ελληνικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής στόχων εδάφους και αποστολές αέρος-αέρος.   

Πηγή: parapolitika.gr

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα στα Σελλά – Άνδρας κατέρρευσε ενώ εκκλησιαζόταν

Τρεις νεκροί από σφοδρό τροχαίο δυστύχημα – Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του δικηγόρου Αντώνη Παπαντωνόπουλου

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»