Στο μικροσκόπιο του FBI η Ιβάνκα Τραμπ

Στο επίκεντρο το ξενοδοχείο Trump International Hotel and Tower στο Βανκούβερ

Στελέχη της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του FBI διεξάγουν έρευνα για μία από τις διεθνείς επιχειρηματικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ιβάνκα Τραμπ μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση των εξελίξεων.

Το FBI διερευνά τις διαπραγματεύσεις, αλλά και την χρηματοδότηση γύρω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel and Tower στο Βανκούβερ, σύμφωνα με τις πηγές. Πρόκειται για έναν πρώην κι έναν εν ενεργεία αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης. Η διεξαγωγή της έρευνας αυτής, μπορεί ν’ αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια της Ιβάνκα ν’ αποκτήσει μία κανονική άδεια διαχείρισης διαβαθμισμένων πληροφοριών, υπό το πλαίσιο του ρόλου της, ως συμβούλου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η έρευνα που διεξάγεται από το FBI, αποτελεί μία συνηθισμένη διαδικασία, καθώς ο έλεγχος προηγούμενων διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών εντάσσεται στο πλαίσιο της. Από την άλλη μεριά, η πολυπλοκότητα των επιχειρηματικών συμφωνιών που έχει υπογράψει ο όμιλος επιχειρήσεων Τραμπ, με την συχνή εμπλοκή διεθνών χρηματοδοτήσεων, αλλά κι αγοραστών, αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ.

Το FBI εξετάζει με προσοχή στις διεθνείς εμπορικές δραστηριότητες και συμφωνίες που είχαν τόσο η Ιβάνκα, όσο κι ο σύζυγος της, Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς γίνεται προσπάθεια να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν κάποια από τις συμφωνίες αυτές, θα μπορούσε να τους καταστήσει ευάλωτους στην άσκηση πιέσεων από ξένες κυβερνήσεις. Μεταξύ αυτών και η Κίνα, δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος.

Η αναφερόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στο Βανκούβερ, υλοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ. Ωστόσο, το κτίριο δεν ανήκει στις επιχειρήσεις του Τραμπ, ενώ όπως συμβαίνει και με άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου, υπάρχουν έσοδα από τον εργολάβο του κτιρίου Τζου Κιμ Τια, που είναι μέλος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Σιγκαπούρη κι έχει αναλάβει την οικοδομική εταιρία της οικογένειας, με έδρα τον Καναδά (Holborn Group).

Η φορολογική δήλωση του προέδρου Τραμπ (κατατέθηκε τον Ιούνιο) γνωστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις του (Trump Organization) είχαν έσοδα περισσότερα των 5 εκατομμυρίων δολαρίων από δικαιώματα εκμετάλλευσης και 21.500 δολαρίων από την διαχείριση των αναφερόμενων περιουσιακών στοιχείων στο Βανκούβερ.

Πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα οικονομικού ύψους 360 εκατομμυρίων δολαρίων, που διαθέτει 147 δωμάτια φιλοξενίας, αλλά και 217 πολυτελή διαμερίσματα που προσέλκυσαν αμέσως το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών.

Διαβάστε επίσης