Δυτική Αχαΐα: Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε κοπάδια προβάτων - Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι

τι ζητούν από το Δημο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε πρόβατα στο Γομοστό. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τα πεινασμένα σκυλιά επιτέθηκε σε πέντε κοπάδια προβάτων. Αποτέλεσμα ήταν, δύο να μην αντέξουν, ενώ πολλά τραυματίστηκαν.

Αποτέλεσμα ήταν, δύο να μην αντέξουν, ενώ πολλά τραυματίστηκαν. Οι κτηνοτρόφοι του χωριού, αναγκάστηκαν να καλέσουν την Αστυνομία. «Δεν έχουμε τίποτα με τα σκυλιά. Εμείς δεν έχουμε στα σπίτια μας, στα κοπάδια μας; Σας πληροφορώ ότι τα δικά μου τα σκυλιά, ήταν δίπλα στα τραυματισμένα πρόβατα και έκλαιγαν… Κατάλαβαν τί είχε γίνει», μεταφέρει κτηνοτρόφος που υπέστη αρκετά μεγάλη ζημιά.

Επίσης όπως σημειώνουν οι κτηνοτρόφοι, έχουν ήδη δαπανήσει πολλά χρήματα για φάρμακα και ενέσεις, ώστε να μπορέσουν να σώσουν τα πρόβατα που έχουν τραυματιστεί. Για άλλη μια φορά, κάτοικοι και αγρότες του χωριού, απευθύνουν έκκληση στον δήμο δυτικής Αχαΐας, να παρέμβει στο θέμα των αδέσποτων, που όπως μας είπαν είναι πάρα πολλά στην περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το σώμα ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων με συνεργασίες με επαγγελματίες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης