"ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ" με τους Γιάννη Σαρακατσάνη και Μιχάλη Οικονόμου στην Πάτρα

στις 9 και 10 Μαρτίου στο Royal

Το Royal Theater και το Θέατρο Νέου Κόσμου παρουσιάζουν στην Πάτρα το ΔΑΝΕΙΟ.

Μετάτις sold out παραστάσειςστην Αθήνα, ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ τουΤζόρντ Γκαλθεράν με το Γιάννη Σαρακατσάνη και το Μιχάλη Οικονόμου σε σκηνοθεσία ΒαγγέληΘεοδωρόπουλου και μουσικήΦοίβουΔεληβοριά, έρχεται στην Πάτρα και τη θεατρική σκηνή του Royal, στις 9 και 10 Μαρτίου.

Μια ξεκαρδιστικήκωμωδία με αναπάντεχηεξέλιξη, εμπνευσμένη από τηχρηματοπιστωτική αλλά και την υπαρξιακήκρίση, πουστοιχειοθετείται γύρω από μια φαεινή (και δησεξουαλικού περιεχομένου) ιδέα.

Ο Αντόνιοζητά να πάρειένα δάνειο, αλλά η μόνηεγγύηση πουδιαθέτειείναι… ο λόγοςτηςτιμήςτου. Μπροστά στην επίμονηάρνησητουδιευθυντήτηςτράπεζας να τουτοχορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλείτοντραπεζίτηότι… θα αποπλανήσειτηγυναίκα του, αφούτομοναδικότου όπλοείναι η ακαταμάχητηέλξη που ασκείστιςγυναίκες!Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πωςδεν μπορεί κανείς να κερδίσειχρήματα μετίμια μέσα.  Μεμοναδικότουεφόδιοτη μπλόφα, ο απεγνωσμένοςλόγωτηςοικονομικήςκρίσης ανθρωπάκος, ίσωςδεν καταφέρειτελικά να πάρειτοδάνειο, ο διευθυντήςτηςτράπεζας όμως θα πάθειστοτέλος αυτό ακριβώς πουφοβάται.Γιατίκάποια πράγματα σ’ αυτήτηζωήούτεμετριούνται ούτεκερδίζονται μεευρώ…

Τοέργοκέρδισετο πρώτο βραβείοστοΤουρνουάΣύγχρονου ΚαταλανικούθεάτρουτηςΤζιρόνα τονΝοέμβριοτου 2011.

ΤζόρντιΓκαλθεράν

Γεννήθηκεστη Βαρκελώνητο 1964.Από το 1988 αρχίζει να γράφειθέατρο και να σκηνοθετεί ο ίδιοςκάποια από τα έργα τουσε παραστάσειςερασιτεχνών.

Το 1995 στέλνειγια πρώτηφοράέργα τουσεδιαγωνισμούς, διεκδικώντας θεατρικά βραβεία.Οι Αλυσιδωτέςλέξεις κερδίζουντο ΒραβείοBorn και το Ντακότα τοΒραβείοIgnasiIglésias τουΙνστιτούτουΘεάτρουτης Βαρκελώνης. Άλλα έργα τουείναι: Σερφ(1990), Fuga (1994), Gaudí (2002), Παράδεισος (2000), Καρναβάλι (2005) και Κανκούν (2007).

Η μεγάλητου επιτυχία ΜέθοδοςΓκρόνχολμ (2003) έχειμεταφραστείσε πολλέςγλώσσες και έχει ανέβειμετεράστια επιτυχία σε περισσότερες από είκοσιχώρεςσεόλοτονκόσμο, συμπεριλαμβανομένης και τηςΕλλάδας (ΘέατροΤέχνης, μετάφρασηΓιώργου Καραμίχου - Μαρίας Τσατσαρώνη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου).

Γράφειστην καταλανικήγλώσσα.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση:Els de Paros

Σκηνοθεσία: ΒαγγέληςΘεοδωρόπουλος, ΠαντελήςΔεντάκης

Μουσική: ΦοίβοςΔεληβοριάς

Σκηνικά-Κοστούμια: ΜαγδαληνήΑυγερινού

Σχεδιασμόςφωτισμών: Σάκης Μπριμπίλης

Βοηθοίσκηνοθέτη: Κατερίνα Λυπηρίδου, Κατερίνα Παναγιωτάκη

Παίζουνοιηθοποιοί: ΜιχάληςΟικονόμου, Γιάννης Σαρακατσάνης

 

 

Ιnfo:

Παρασκευή 9 &Σάββατο 10 Μαρτίου

Θεατρικήσκηνή Royal Theater, ΑκτήΔυμαίων 53, Πάτρα

 

Εισιτήρια:

15ευρώ, Γενικήείσοδος

12 ευρώ (φοιτητές - άνεργοι - πολύτεκνοι)

8ευρώ (φοιτητέςτμ. θεατρικών σπουδών, σπουδαστέςδραματικώνσχολών)

 

Προπώληση:

Discover Bookstore (στενόΒούρβαχη),  ΓωνιάτουΒιβλίου, Φάρος, Royal

Διαβάστε επίσης