Επιδότηση ενοίκων... ανυπαρξίας

του ηρακλη ρουπα

Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι υπάρχει σύστημα που νομίζει πως μπορεί να κοροϊδεύει διαχρονικά όσους Έλληνες είναι ευκολόπιστοι ή αδύναμοι να αντιδράσουν. Αρνούμαι να συμβιβαστώ επίσης με την ιδέα πως υπάρχουν πολιτικοί χωρίς ίχνος ευαισθησίας ή «τσίπας» επί το λαϊκότερο.

Οι ίδιοι εκείνοι που καταγγέλλοντας – και πολύ ορθά- το «ευαισθητοποιημένο» ζεύγος των «αναντικατάστατων» υπουργών που επιδοτούντο λόγω… εισαγωγής, δέχονται κάθε μορφής επιδότηση με το πρόσχημα πως είναι βουλευτές εκτός Αθηνών.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις με υποχρεώνουν να λαϊκίσω για να γίνω είτε πιστευτός, είτε ενοχλητικός προκειμένου να κερδίσω το ενδιαφέρον όσων συγκαταλέγονται μεταξύ των προνομιούχων. Για τους μη προνομιούχους καμία ελπίδα.  Το σύστημα πλέον δουλεύει για να πατήσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας που θα δημιουργούσε συνθήκες συντεταγμένης αντίδρασης.

Πόσοι λοιπόν βουλευτές σήμερα αμείβονται πέραν των καθαρών μηνιαίων αποδοχών τους και των άλλων βασικών παροχών στήριξης του γραφείου τους;  Για πόσους ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν τις επιπλέον … επιδοτήσεις την ίδια στιγμή που για να ενταχθεί ένας αδύναμος «νοικοκύρης» σε διακανονισμό δόσεων πρέπει να περάσει κάθε είδους μαρτύριο;

Το δυστύχημα είναι πως η σωστή αποπομπή του ζεύγους των πλουσίων υπουργών λειτούργησε μόνον ως διαδικασία «ξεπλύματος» της ανυπαρξίας σχετικής ευαισθησίας μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος. Το δυστύχημα είναι πως ο όλος χειρισμός απέτρεψε από το να αναδειχθούν πραγματικά θεσμικά προβλήματα με την λειτουργία και αμοιβές των βουλευτών. Θα περίμενα λοιπόν όλοι οι βουλευτές Αχαΐας – μίας από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας- από κοινού να καταθέσουν ερώτηση στην βουλή για να διευκρινισθεί πόσοι συνάδελφοί τους λαμβάνουν επιπλέον… «βοηθήματα».

Όλοι δεν την ίδια στιγμή να αποποιηθούν των ευεργετημάτων αυτών. Έτσι για … αλλαγή. Μήπως και ο πολίτης αρχίσει να βλέπει με λιγότερη δυσπιστία τους πολιτικούς. Τώρα που τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανεβαίνουν επικίνδυνα.
 
 

Διαβάστε επίσης